Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

Het zetten van Polygel nagels

Polygelnagels zijn een combinatie van gel- en acrylnagels. Polygel combineert namelijk de twee grootste voordelen van gel en acryl. Zo bevat polygel zowel de flexibiliteit van gel als de stevigheid van acryl. Hierdoor zijn polygel nagels in een korte tijd zeer populair geworden. Nog een groot bijkomend voordeel is dat het zetten van polygel nagels gemakkelijk zelf te doen is. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste zelf kunt doen.

 1. Bereid de nagels goed voor

  Net als bij elke manicure of gelbehandeling dienen de nagels eerst goed voorbereid te worden. Op deze manier zal de polygel veel langer mooi blijven zitten. Duw om te beginnen de nagelriemen terug met een bokkenpootje. Hierna vijl je de nagels in model en vijl je tevens voorzichtig het nageloppervlak.

 2. Begin met het aanbrengen van de basecoat 

  Nu is het tijd om een laagje basecoat aan te brengen. De basecoat zorgt ervoor dat de polygel straks beter hecht en de polygel langer op zijn plek blijft zitten. Breng een dun laagje aan en hard dit laagje uit in een UV lamp.

 3. Kies de juiste dual form uit 

  Nu pak je de dual forms eruit en ga je kijken welke het beste overeenkomt met jouw eigen nagels. Twijfel je tussen 2 maten dual forms? Kies dan voor de dual form die net iets aan de te grote kant is. Zo ben je er zeker van dat je hele nagel bedekt zal zijn.

 4. De polygel aanbrengen 

  Nu is het tijd om de polygel op de dual form aan te brengen. Breng een bolletje polygel met het kwastje aan op het midden van de dual form. Doop vervolgens het kwastje in de liquid, zorg hierbij dat het kwastje zowel niet te nat als te droog is. Nu ga je met het kwastje de polygel in de dual form modelleren. Breng de gewenste kleuren aan en zorg ervoor dat de dual form volledig bedekt is met polygel.

 5. Dual form aanbrengen op de nagel 

  Nu ga je de dual form aanbrengen op je nagel. Het is belangrijk om deze zeer goed aan te drukken, let op dat er geen luchtbelletjes ontstaan. Haal nu het penceel nog even langs de zijkanten om overtollig polygel weg te nemen.

  polygel

 6. Polygel uitharden 

  Nu de polygel met de dual form op de nagel is gedrukt mag deze in zijn geheel uitgehard worden in een UV lamp. Wanneer de polygel hard is mag de dual form verwijderd worden. Doe dit door de dual form heen en weer te wiebelen totdat deze in zijn geheel loslaat.

 7. De nagels afwerken 

  Nu is het tijd om de polygel nagels in de gewenste vorm te vijlen. Breng tot slot nog een laagje topcoat aan en hard deze uit onder de UV lamp. De polynagels zijn nu helemaal klaar!

Het is ook mogelijk om de polygel direct op de nagel aan te brengen in plaats van gebruik te maken van de dual forms. Dit zal echter wel een stuk lastiger zijn, maar wellicht een goede optie voor de ervaren nagelzetter. Wij zijn inmiddels helemaal fan! Onze polygel hebben wij gehaald bij www.polygelshop.nl