Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

Ooglidcorrectie: do’s en don’ts

Een ooglidcorrectie: een ingreep die zowel esthetische als medische problemen kan verhelpen. Het kan best spannend zijn om te beslissen tot zo’n ingreep en vervolgens naar een plastische chirurg te gaan. Om de spanning wat weg te nemen en meer duidelijkheid te creëren over ooglidcorrecties, lees je in deze blog een aantal do’s en don’ts.

Don’t: laat je niet verleiden door aanbiedingen

Ingrepen die met uiterste nauwkeurigheid moeten worden uitgevoerd, zoals ooglidcorrecties, zouden niet aangeboden moeten worden via voordeelacties. Het is een ingreep in de buurt van je ogen, die je waarschijnlijk erg dierbaar zijn. Je wilt dan ook dat er met alle kundigheid, zorg en aandacht door een erkend chirurg naar gekeken wordt. Pas daarom op met opvallend lage prijzen of aanbiedingen en laat je niet verleiden. Ga liever voor redelijke Tarieven en controleer vooral of er erkende chirurgen werken bij de betreffende instelling. Ook is het handig om recensies te checken. Je wilt niet besparen op zo iets belangrijks als je ogen.

Don’t: vervang niet zelf de pleisters na de ingreep

Om littekenvorming te verminderen, worden de hechtingen bij een ooglidcorrectie vaak niet geknoopt maar vastgeplakt met pleistertjes. Deze pleistertjes kun je beter zelf niet verwijderen. Door dit door een specialist te laten doen, voorkom je dat je zelf de hechtingen ermee uittrekt. Op die manier voorkom je complicaties. Na ongeveer een week kun je de hechtingen laten verwijderen. Tot die tijd kun je de pleistertjes dus maar beter laten zitten!

Do: denk goed na als je een ooglidcorrectie voor esthetische redenen laat uitvoeren

In de wereld van vandaag de dag kan het moeilijk zijn om niet beïnvloed te worden door foto’s van mensen die er vrijwel perfect uit lijken te zien. Deze foto’s van anderen kunnen ervoor zorgen dat je jezelf met hen gaat vergelijken en kunnen zodoende een  (onterecht) negatief zelfbeeld veroorzaken. Ga dus goed bij jezelf na of deze ingreep echt nodig is en bedenk dat -zodra je de correctie al op vroege leeftijd laat uitvoeren- de mogelijkheid bestaat dat je het na zo’n 10-15 jaar weer moet laten doen, wil je er profijt van blijven houden. Het verouderingsproces gaat immers gewoon door.

Do: plan een gesprek met een arts Zorgverzekeraars zijn steeds strenger geworden als het gaat over de vergoeding van de Tarieven voor ooglidcorrecties. Er zitten vrij hoge eisen verbonden aan het krijgen van een vergoeding. Desondanks is het altijd verstandig om een gesprek in te plannen bij de arts van de kliniek, zodat je in ieder geval kan aanvoelen of dit écht iets voor je is en zodat je al je vragen kunt stellen. Als het tijdens dat gesprek blijkt dat je toch in aanmerking komt voor een vergoeding, kan de arts een machtiging aanvragen bij de zorgverzekeraar.

Do: neem een week vrij na de operatie

Na een ooglidcorrectie kunnen er zwellingen rondom de ogen ontstaan, zal er waarschijnlijk wat irritatie zijn en zullen je ogen wat meer tranen zodat je minder scherp kunt zien. Koelen helpt natuurlijk, maar daarnaast is het ook erg belangrijk dat je voldoende rust neemt om het herstel te bevorderen. Met de genoemde ongemakken tijdens de week na de ingreep, is het misschien niet prettig om te werken. Zorg er dan ook het liefst voor dat je een week vrij neemt na de operatie. In deze week kun je ‘lichte’ activiteiten doen, zoals wandelen. Zwaar werk kun je beter bewaren voor een maand na de operatie. De grote druk die zware inspanning kan veroorzaken op de wondjes kan immers complicaties veroorzaken zoals bloedingen. Dat wil je natuurlijk niet!