Mathmatch
Image default
Eten en drinken

De lekkerste Roseval recepten

De lekkerste recepten om te maken met de Roseval aardappel.

De Roseval is een van de bekendste aardappelen voor culinair gebruik. Elke chef-kok zal deze aardappel wel kennen en ook gebruiken vanwege zijn verassend lekkere smaak. De Roseval aardappel wordt vaak culinair gebruikt, maar u kunt thuis ook heerlijke gerechten maken met Roseval aardappelen. In de volgende alinea’s zullen enkele recepten naar voren worden gebracht waarin de kwaliteiten van de aardappel het beste tot z’n recht komen. Bijzonder aan deze aardappel is dat u hem altijd met schil kunt eten. Dus of u de aardappel nu bakt, frituurt of kookt, u mag de schil er om laten zitten voor extra smaak!

Oorsprong

De Roseval aardappel is afkomstig uit het Franse plaatsje Bretagne. In 1950 is de knol ontstaan en sinds enkele jaren geleden is de aardappel aan zijn tweede opmars bezig. Overigens is deze aardappel opmerkelijk door zijn mooie rode schil. Tegenwoordig wordt de aardappel ook veel in Marokko en Israël gekweekt. Omdat er ook veel Nederlandse liefhebbers zijn van deze culinaire aardappel, wordt hij ook steeds meer in ons eigen land geteeld.

Roseval uit de oven

De Roseval wordt vaak in de oven gebakken. Als u de Roseval in de oven wilt bereiden, kunt u deze het beste in plakjes snijden. Gebakken Roseval uit de oven is een heerlijke vervanger van bijvoorbeeld frieten. Een stukje vlees en wat verse groenten smaken heerlijk bij deze gebakken aardappel. De aardappeltjes worden enorm knapperig en zijn nog lekkerder met wat rozemarijn en zeezout.

Roseval-frieten

U kunt van deze heerlijke aardappel ook friet maken. Omdat de aardappel redelijk vast is, zal hij niet uit elkaar vallen tijdens het frituren. Qua structuur is deze knol dus ideaal om verse frieten van te maken. De frieten zijn overigens ook heerlijk met een stukje vlees en verse groenten. De frieten mogen stevig gekruid worden met peper, zout, olijfolie en zelfs paprikapoeder. Een geperst teentje knoflook smaakt hier ook lekker bij.

Salade

De aardappel is ook erg lekker in een salade. Omdat de Roseval een vaste aardappel is, zal hij niet uit elkaar vallen in de salade en houd je mooie vaste blokjes. Voor de salade kunt u de aardappelen het beste in blokjes snijden, in tegenstelling tot de frieten waarbij u voor reepjes gaat en plakjes uit de oven. Voor een lekkere salade kookt u de Roseval gaar. Er zijn ontzettend veel verschillende recepten voor salades waarbij de aardappel geschikt is. Net als veel andere aardappelen met een rode schilkleur, is hij een klein beetje zoet.

Roseval bestellen

U kunt sinds kort ook Roseval aardappelen online bestellen! Deze vastkokende aardappelen zijn te verkrijgen via de webshop www.aardappelshop.nl. De aardappelen worden op Betuwse kleigrond geteeld en het hele jaar door bezorgd worden door heel Nederland en België!