Mathmatch
Image default
Eten en drinken

Word je nuchter van koffie?

Helaas word je niet nuchter van koffie. Veel mensen denken van wel, en dat komt voornamelijk omdat je je er wel beter door gaat voelen. Echter versnelt koffie helaas niet het ontnuchteringsproces.

 

Veel mensen geloven in bepaalde trucjes of wondermiddeltjes om sneller nuchter te worden. Denk hierbij aan zwarte koffie drinken, buiten een rondje lopen, een snack eten, luchtje scheppen, hoge dosis vitamine nemen enzovoort. Maar helaas maakt dat alles in realiteit helemaal niets uit.

 

Wat helpt dan wel?

Er zijn enkele manieren die je kunnen helpen om je minder nuchter te laten voelen, namelijk:

  • Water drinken: wanneer je na iedere glas alcohol water drinkt, dan zorg je ervoor dat je minder snel dronken wordt. Ook helpt dit om een kater te voorkomen.

  • Stevig ontbijten: de volgende morgen stevig ontbijten helpt je ook om je sneller weer fit te voelen. Drink daarbij genoeg water en je voelt je zo weer de oude.

  • Mix alcohol nooit met medicatie of verdovende middelen

  • Neem een anti kater pil: dergelijke pillen geven je lever een steuntje in de rug en zorgen er daarnaast voor dat je twee keer zo snel nuchter wordt dan voorheen. Ook zul je weinig tot niks merken van een kater de volgende morgen.

Het drinken van koffie heeft helaas geen bijdrage bij het ontnuchteringsproces, echter kan koffie er wel voor zorgen dat je je helderder zult voelen. Dat betekent echter niet dat je sneller nuchter wordt, dus stap absoluut niet achter het stuur.

 

Voor meer info : klikt u hier