Mathmatch
Image default
Gezondheid

Behandeling van een hernia

Een hernia is een probleem met je rug. Doorgaans resulteert het in een flinke pijn. Deze pijn hoeft niet altijd in de rug te zijn. In dit artikel bespreken we enkele kwesties als het gaat om een hernia en de behandeling daarvan.

 

Symptomen van hernia en behandeling hernia

Als het gaat om hernia, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de typische symptomen daarvan zijn. In principe kan een hernia in veel verschillende soorten symptomen resulteren. Uiteindelijk moet een huisarts diagonaliseren of u een hernia heeft, maar hieronder geven we enkele veelvoorkomende indicaties als het gaat om een hernia. Een belangrijke indicatie van een hernia is dat u pijn heeft in 1 bil of been. Het wordt een scherpe pijn genoemd en soms kunt u het zelfs in uw voet voelen.

De mate van pijn kan natuurlijk per persoon verschillen. Ook pijn in de onderrug is veelvoorkomend als het gaat om een hernia. Daarom wordt een hernia bij veel mensen ook gekoppeld aan de rug, maar het is een misvatting dat de pijn alleen daar kan ontstaan. Er zijn nog vele andere plekken waar u pijn kunt hebben.

Een typisch symptoom van een hernia is dat een bepaalde houding of een beweging de pijn erger kan maken. Het kan bijvoorbeeld erger worden als u gaat staan, of juist wanneer u gaat zitten. Er zijn dus veel verschillende symptomen als het gaat om een hernia.

Ga er nooit 100% vanuit dat je een hernia hebt opgelopen, bezoek altijd de chiropractor om twijfel weg te nemen en gezamenlijk een behandelplan op te stellen. 

 

Behandeling hernia

Allereerst moet u natuurlijk naar de huisarts gaan. Het is niet aan te raden om zelfonderzoek te gaan doen, want een huisarts heeft er voor doorgestudeerd dus die weet dat een stuk beter. Allereerst zal de huisarts verschillende vragen stellen als het gaat om de hernia. Aan de hand van die vragen kan deze de balans opmaken en nagaan of er sprake is van een eventuele hernia.

Mocht de huisarts dat vermoeden, dan kan er meestal een MRI-scan worden gemaakt en op basis daarvan kan een uitslag worden vastgesteld. Let wel: er wordt lang niet altijd een MRI-scan gemaakt. Soms wordt er ook gewoon doorverwezen naar de fysiotherapeut. Als het dan nog aanblijft, dan kan er tot een MRI-scan besloten worden. Bekijk hier welke behandelingen er zijn voor uw hernia.