Mathmatch
Image default
Gezondheid

Manieren om jezelf te ontwikkelen

Wil jij je graag zelf ontwikkelen, maar ben je nog op zoek naar de juiste manier om dit te doen? Jezelf ontwikkelen kan op een tal van verschillende manieren. Welke manier het fijnst is en het beste werkt hangt af van wat voor persoon je bent. Daarnaast hangt het af van de groei die je wil maken. Is het op privégebied of juist op het werk? Wat je wensen en behoeften ook precies mogen zijn, in deze blog leggen we je een aantal manieren voor waarop je dit kunt doen.

1.      Een sabbatical

Het klinkt misschien extreem om bijvoorbeeld een jaar te stoppen met je werk. Toch kan het goed zijn om een langere periode uit de dagelijkse sleur te stappen en de tijd te nemen om te ontdekken hoe je je echt voelt en wat je er allemaal van vindt. De allerbelangrijkste vraag hierbij is: wat wil ik? IS je huidige functie wel iets waar je gelukkig van wordt? Tijdens een sabbatical heb je de tijd en ruimte om op ontdekkingstocht naar jezelf te gaan.

2.      Werken aan je gezondheid

We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten en genoeg beweging voor ons is. Je wordt er niet alleen lichamelijk sterker van, maar ook mentaal. Als jij consistent voor een langere periode bezig bent met een gezonder leven creëren, ga je vanzelf merken dat de rest ook makkelijker gaat. Tijd om die liters affiene in te wisselen voor vitamines!

3.      Meditatie of spirituele ontwikkeling

Door in jezelf te keren en echt naar jezelf te luisteren, neem je de tijd om te ontdekken waar je je prettig bij voelt, maar krijg je ook inzichten in hoe het misschien anders kan. Je gaat er beter van denken, ontdekt patronen die je moet doorbreken en geeft je energie. Begin bijvoorbeeld met mindfulness of yoga. Of volg een cursus spirituele ontwikkeling.

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/