Mathmatch
Image default
Gezondheid

Scheren: altijd weer gedoe. Wij hebben tips!

Als je elke keer een gladde en comfortabele scheerbeurt wilt, zijn er een aantal veelgemaakte fouten die vermeden moeten worden. Welke fouten dit precies zijn nemen wij met jou door, zodat jij in het vervolg kunt genieten van zijdezachte benen.

Scheermesje kiezen

Het begint allemaal met het kiezen van het juiste scheermesje. Veel mensen denken ten onrechte dat ze geld kunnen besparen door een goedkoop mesje te kopen.  De waarheid is echter dat goedkopere mesjes vaak meer huid dan haar afsnijden. Een dure vergissing als je op zoek bent naar een gladde scheerbeurt die ook nog eens slecht is voor je huid.

Zeep of crème

Het is ook belangrijk om scheercrème of -zeep van goede kwaliteit te gebruiken, want daarmee glijdt het mesje soepel over uw huid. Te veel druk uitoefenen tijdens het scheren veroorzaakt ook ongemak en scheerbrand. En hoe aanlokkelijk het ook is: ga niet overhaast te werk. Dit leidt meestal tot sneetjes en wondjes.

Andere opties

Ben je helemaal klaar met het gebruiken van scheermesjes? Dat valt te begrijpen. Gelukkig zijn er ook genoeg andere scheeropties beschikbaar! Bijvoorbeeld elektrische scheerapparaten. Deze apparaten zijn een goede optie voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze geen crème of zeep nodig hebben. Daarnaast zijn elektrische scheerapparaten in de meeste gevallen sneller en efficiënter. Daarentegen zijn wel een duurdere optie en na verloop van tijd werkt een apparaat minder goed.

Een andere optie zou laserontharing Lelystad kunnen zijn. Laserontharing is een proces waarbij een laser gebruikt wordt om ongewenste haargroei te verwijderen. De laser gaat door de huid en wordt geabsorbeerd door het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd en groeit het haar niet meer terug. Het is een prijzige optie, maar verwijderd dus wel permanent de haargroei.

https://www.syaskinclinic.nl/laserontharing-lelystad/