Mathmatch
Image default
Gezondheid

Voordelen van de matrix methode

Heb jij weleens gehoord van de matrixmethode? Waarschijnlijk niet. En dat is helemaal niet erg, want dit is eigenlijk ook pas iets wat de laatste jaren erg op is gekomen en populair is geworden onder mensen die mentale problemen ervaren. We gaan je daarom hieronder iets vertellen over de matrixmethode, omdat het wetenschappelijk bewezen is dat deze vorm van gespreksvoering erg goed helpt bij mensen die mentale problemen ondervinden. Allereerst natuurlijk het begrip matrixmethode, want wat betekend dit nu eigenlijk? De matrixmethode is eigenlijk niet veel meer dan een praktische vorm van gesprekstechniek. Het is een manier van vragen stellen waarmee je de mensen helpt om zelf de oplossing voor hun problemen te ontdekken en in te zetten. Eigenlijk betekend dit dus dat je de mensen zelf aanspoort om hun problemen op te lossen en dat je ze ervan overtuigt dat de oplossing vaak dichterbij ligt dan je zou denken. De matrixmethode is echt iets wat de laatste jaren door maatschappelijk werkers wordt gebruikt en wordt vooral ingezet bij het oplossen van mentale problemen van cliënten. Mentale problemen is natuurlijk een ontzettend breed begrip en daarom hebben we deze ingedeeld in een aantal groepen, zodat we deze goed kunnen onderscheiden en de matrixmethode op een zo goed mogelijke manier kan worden gegeven.

Wat kan je met de matrix methode?

Als eerste kennen we natuurlijk de emotionele problemen. Hierbij kun je denken aan persoonlijkheidsstoornissen, depressies of andere emotionele problemen die vaak opspelen na heftige gebeurtenissen in het leven van de betreffende persoon. Daarnaast kennen we de leerproblemen. Hieronder vallen mensen die moeilijk kunnen leren en ook slecht dingen kunnen onthouden. Kan goed van pas komen voor leerlingen die het moeilijk hebben op school. De derde groep bestaat uit angsten, trauma’s en mensen met PTTS. Een PTSS staat voor een posttraumatische stressstoornis en speelt vaak ook na heftig gebeurtenissen in iemand zijn of haar leven. Hierbij kun je denken aan misbruik, het meemaken van een schokkende gebeurtenis zoals een oorlog of een ongeluk of een andere traumatische ervaring. De vierde groep die we gaan indelen bij het toepassen van de matrixmethode is de mensen die pijnklachten ervaren zonder dat hier direct een medische oorzaak voor is. Denk er maar eens over na: heb jij weleens ergens pijn gevoeld, waarvan je niet wist waar het vandaan kwam, maar je zat wel in een periode waarin het allemaal niet zo mee zat? Dit zijn pijnklachten die worden veroorzaakt door mentale problemen. Kijk voor meer informatie over de matrixmethode op onze website.

Heb je wel eens van de matrix methode gehoord en wil je weten wat het verschil is met gewone therapie?

In dit artikel leggen we je uit wat het verschil nou precies is. Het eerste verschil is de manier waarop er over het probleem wordt gesproken. Bij gewone therapie gaat de therapeute diep in op het probleem, de oorzaak van het probleem en de klachten die door het probleem ontstaan. Bij de matrix methode gaat het juist om het bespreken van de manier waarop jij tegen situaties aankijkt en op welke manier je deze situaties opslaat in je geheugen. Als jij je daar bewust van bent, dan kun je op een andere manier tegen deze situaties aankijken. Het tweede verschil is dat het volgen van therapie veel langer duurt. Doordat het hele probleem besproken wordt ben je vaak enkele weken of maanden bezig. De matrix methode kan in slechts een aantal behandelingen helpen om het probleem op te lossen. Dit bespaart je dus veel tijd. Het laatste verschil is dat therapie vaak gericht is op het oplossen van een specifiek probleem, zoals angst of stress. De matrix methode kan voor alle problemen worden ingezet. Dit betekent dat vrijwel iedereen baat heeft bij de matrix methode.

Voor meer info : klikt u hier

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik mijn huid lichter?

Zorgverzekeraar Salland: hart voor goede zorg

2 soorten faceliften