Mathmatch
Image default
Gezondheid

Woontrends 2020

Tegenwoordig is de wereld van het interieurdesign voor een buitenstaander maar lastig te begrijpen. Want wat houdt een ‘robuuste sfeer’ of ‘echt scandinavisch design’ nou eigenlijk in? Van het kijken van een woonprogramma zoals VTWonen word je ook niet echt wijzer; de termen worden links en rechts op een incoherente manier rondgeslingerd. Je wilt wel met de tijd meegaan, maar weet helemaal niet waar je moet beginnen. Daarom heb ik hier de woontrends van 2020 voor je verzamelt. 

  1. Warme kleuren

Vooral in de herfst en wintertijd willen we allemaal er warmpjes bij zitten. We willen gezellig op de bank kunnen kruipen met een kop chocomel met slagroom en dan lekker de gedachten uit zetten met Netflix. Om je helemaal warm en knus te voelen in jouw huis, kunnen warme kleuren heel erg helpen. Maar wat zijn warme kleuren nou helemaal? Dit zijn donkere kleuren, vaak met een bruine of oranje tint. Maar ook indigo blauw is een warme kleur.

  1. ‘Wabi Sabi’

Wabi Sabi is de kunst van het imperfecte. De showrooms in woonwinkels zijn namelijk allemaal prachtig, maar niet echt praktisch. Want in een huis wordt geleefd en waar wordt geleefd, wordt gerommeld. In Wabi Sabi is er ruimte voor deze rommel. 

  1. Dramatisch interieur

In het dramatische interieur zijn veel statements te zien. Van een uitdagende poster tot een bijzondere kleur voor een meubelstuk, alles is bijzonder aan de woning. Voor pastelkleuren verf is in deze woningen geen plaats. Dit interieur past perfect bij extraverte, excentrieke mensen.

  1. Duurzaam en modern

Tegenwoordig letten we allemaal steeds meer op het milieu. We passen kleine dingetjes aan, zodat de klimaatverandering voorkomen kan worden. Zo zijn er ook kleine dingen die je kan doen aan jouw woning om het duurzamer te maken. Bijvoorbeeld een koelkast die minder gebruikt, of een zuinige kraan die nauwelijks water verspeeld.

 

Voor meer info : klikt u hier