Mathmatch
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het gebruik van bubbeltjesplastic

Bubbeltjes plastic is één van de meest gebruikte materialen om spullen in te verpakken. Het beschermt niet alleen goed, maar is ook makkelijk om het object te wikkelen. Toch zijn er een aantal tips die je zeker kunt gebruiken als jij van plan bent aan de slag te gaan met bubbeltjesplastic!

De binnenzijde of buitenzijde?

Het is vaak weer een punt van discussie, maar één manier is toch echt de juiste: de noppen met lucht moeten aan de binnenzijde geplaatst worden. De twee belangrijkste redenen hiervoor zijn, is dat het de meeste bescherming biedt en dat het de verpakte goederen op hun plaats houdt. Voor het beste resultaat dus goed onthouden: aan de binnenkant!

Gebruik tape

De meeste mensen bevestigen alleen tape wanneer het object verpakt is in bubbeltjesplastic. Alleen hierdoor is verschuiving nog steeds mogelijk. Om het object zo goed mogelijk op z’n plaats te houden is het slim om ook bij het bevestigen van het eerste stuk bubbeltjesplastic, dit ook vast te zetten met tape.

Labels, labels, labels

Het is ons ook wel eens gebeurt hoor. Je pakt iets in, maar vervolgens kun je aan de buitenkant niet meer goed zien wat er nou precies in verpakt zit. Hierdoor kan onduidelijkheid ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het verhuizen. Je wil natuurlijk onnodig slepen voorkomen. Je kunt daar simpel voor zorgen door aan de buitenkant van het bubbeltjesplastic een label op te plakken. Hierop schrijf je natuurlijk wat erin verpakt zit.

Verlicht stress

Ja, je leest het goed. Er is serieus onderzoek uitgevoerd naar wat er met je gebeurt als je de bubbeltjes kapotmaakt. En wat blijkt? Het levert een moment van rust op. Als je dus gestrest bent tijdens de verhuizing, pak dan een stuk bubbeltjesplastic. Binnen enkele minuten voel je je een stuk beter!

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/