Mathmatch
Image default
Particuliere dienstverlening

Neem een life coach in de arm

Je kunt een life coach in de arm nemen om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dat is helemaal niet gek, zeker vandaag de dag niet. Vanaf jonge leeftijd zijn we gewend iemand in onze omgeving te hebben die ons ondersteunt. Eerst zijn dat je ouders, daarna docenten en mentoren of tutoren. Tot slot misschien stagebegeleiders tijdens je afstudeerstage. Een life coach neemt eigenlijk dat stokje weer over. Maar dan in een verdere levensfase. Het is dus geen vreemde overweging om een life coach in te schakelen.

 

Tijdens je werkende leven

Zeker tijdens je werkende leven. Je hebt geen docenten, mentoren, tutoren of begeleiders meer. Misschien dat je wordt ingewerkt door een leidinggevende, maar dat is toch niet geheel hetzelfde. Een life coach richt zich namelijk op jouw persoonlijke ontwikkeling. Met een life coach kun je loskomen uit je vaste patronen of kun je voorkomen dat je daar juist in vast komt te zitten tijdens je werkende leven. Het houdt je uitgedaagd en dat doet je persoonlijke ontwikkeling ten goede. 

 

Ook als je ondernemer bent

Je hoeft niet in dienst te zijn om te kunnen profiteren van een life coach. Ook wanneer je ondernemer bent kan een life coach je vooruit helpen. Natuurlijk met je persoonlijke ontwikkeling, maar jouw persoonlijke ontwikkeling heeft ook weer invloed op je onderneming. Misschien kom je tot nieuwe inzichten die je anders niet had gehad. Een life coach is er om je te helpen en niet alleen voor mensen die werken bij een bedrijf.

 

Life coach versus psycholoog

Een life coach helpt je op persoonlijk vlak, maar het is niet hetzelfde als een psycholoog. Met een psycholoog ga je op mentale problematiek in. Dat kan het verwerken van trauma’s zijn of het behandelen van een depressie of angststoornis bijvoorbeeld. Een life coach houdt zich daar niet mee bezig en is daar ook niet voor. 


Kijk ook eens op Wensingcoaching.nl.