Mathmatch
Image default
Scanning

3D laser scanner

Efficiënt en nauwkeurig scannen met de 3D Laserscanner

Ontdek de vele mogelijkheden van een 3D laser scanner. Met 3D laser scanning wordt een project of situatie nauwkeurig en razendsnel ingemeten. LBA Projectbureau is al sinds 2011 specialist in 3D laser scannen en heeft al talloze projecten ingemeten met de Leica C10. Leica is marktleider als het gaat om hoogwaardige meetapparatuur en scanoplossingen. Bij maatvoering is nauwkeurigheid van groot belang: met 3D laser scannen wordt alles ontzettend nauwkeurig ingemeten. 

Hoe werkt 3D laser scanning? 

Met 3D laser scannen wordt razendsnel een bestaand project of bestaande situatie volledig 3D in beeld gebracht: ‘as built’. De laserstralen van de 3D scanner raken het object en registreren de punten op die plaatsen. Van elk vastgelegd punt wordt ook de afstand tot het apparaat vastgelegd. De Leica laserscanner registreert miljoenen meetpunten in korte tijd. De data uit een scan wordt een puntenwolk genoemd. Deze kan gebruikt worden als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. Daarnaast kunnen ze ook ingepast worden in civieltechnische (Civil3D) en bouwkundige (Revit of Allplan) ontwerpapparatuur. 

De vele mogelijkheden van de 3D laser scanner 

De 3D laser scanner gebruikt door LBA Projectbureau heeft een bereik van maar liefst 600 meter en is op 44 mm nauwkeurig. De Leica c10 beschikt over een landmeetkundige compensator: hierdoor leveren kleine bewegingen en scheefstand geen datafouten op. De scanner kan zowel binnen als buiten ingezet worden. Hierdoor is de scanner geschikt voor veel toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Het inmeten van gebouwen en woningen; 
  • Scan to bim; 
  • Civiele werkzaamheden; 
  • Constructiewerkzaamheden; 
  • Ongevallenanalyse; 
  • Reverse engineering; 
  • Archeologische opgravingen; 
  • Bij renovatiewerkzaamheden; 
  • Het inlezen van gevels. 

LBA Projectbureau: uw partner voor 3D laserscannen 

LBA Projectbureau is al sinds 2011 specialist in 3D laserscannen. Van het inscannen tot het omzetten in een driedimensionale reconstructie: LBA ontzorgt u hierbij graag. Wilt u meer informatie over de 3D laser scanner en de toepassingen? Neem gerust eens contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u graag alles over 3D laser scannen. De mogelijkheden zijn vaak groter dan u denkt!

Voor meer info : klikt u hier