Mathmatch
Image default
Scanning

Leica Laserscanner

Efficiënt en nauwkeurig scannen met de Leica Laserscanner 

Voor 3D laser scanning gebruikt LBA Projectbureau de Leica laserscanner. De nauwkeurigste en beste 3D laserscanner ter wereld. Leica is marktleider als het gaat om hoogwaardige meetapparatuur en scanoplossingen. Deze laserscanner wordt ingezet door LBA wanneer veiligheid, volledigheid en doelgerichtheid van groot belang zijn. De Leica c10 laserscanner scant 360° – voor een efficiënte en doelgerichte scan.

Wat is 3D scanning?

Met 3D laser scanning wordt een beeld gemaakt van de omgeving. De laserstralen van de 3D scanner raken het object en registreren de punten op die plaatsen. Van elk vastgelegd punt wordt ook de afstand tot het apparaat vastgelegd. De Leica laserscanner registreert miljoenen meetpunten in korte tijd. De data uit een scan wordt een puntenwolk genoemd. Deze kan gebruikt worden als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. Daarnaast kunnen ze ook ingepast worden in civieltechnische (Civil3D) en bouwkundige (Revit of Allplan) ontwerpapparatuur.

Leica laserscanner voor vele toepassingen

De Leica c10 laserscanner heeft een bereik van maar liefst 600 meter. Daarnaast heeft de scanner een landmeetkundige compensator: kleine bewegingen en scheefstand leveren geen datafouten op. Er kan zowel binnen als buiten mee gescand worden. Dit maakt de scanner geschikt voor oneindig veel toepassingen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld:

  • Het inmeten van gebouwen en woningen;
  • Scan to bim;
  • Civiele werkzaamheden;
  • Reverse engineering;
  • Archeologische opgravingen;
  • Constructiewerkzaamheden;
  • Ongevallenanalyse;
  • Bij renovatiewerkzaamheden;
  • Het inlezen van gevels.

Laser scannen met de Leica C10 door LBA projectbureau

LBA projectbureau is al sinds 2011 specialist in 3D laser scannen. Graag verzorgen ze het gehele laserscan proces voor u. Heeft u een project dat u wilt laten inmeten of wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met LBA Projectbureau op. Ze komen graag bij u langs voor een presentatie om de mogelijkheden van de Leica laserscanner en 3D laser scanning aan u te laten zien. De mogelijkheden zijn vaak groter dan u denkt!

Voor meer info : klikt u hier