Mathmatch
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden met de auto in Granada

De vijf meest bezochte plaatsen in Granada: Granada heeft een van de meest fascinerende geschiedenissen en culturen van heel Spanje. De stad zit, zoals verwacht, vol met bezienswaardigheden en monumenten om te verkennen, van de grote vesting van het Alhambra tot de oude Moorse wijk Albayzín, adembenemende straatkunst, prachtige tapasbars en een vrolijk jaarlijks feest. Als u een auto huurt in Granada, mag u geen enkele bezienswaardigheid van deze stad missen.

Alhambra

Dit prachtige schouwspel is moeilijk in een paar woorden samen te vatten: het Alhambra is een paleis, een kasteel, een zomerverblijf en een gesloten stad, en dat alles op een betoverende plek. Het werd gebouwd in de jaren 1200 en 1300 voor de Nasrid, die het emiraat Granada regeerde tijdens de laatste eeuwen van de islamitische overheersing in Andalusië. Na de “Reconquista” werd het ook het koninklijk hof van de katholieke koningen, Isabella I en Ferdinand II. Reserveer ruim van tevoren en breng een boeiende dag door in de koninklijke vertrekken, serene binnenplaatsen en paleizen van de goddelijke en Moorse Renaissance.

Albayzín

Vanaf Plaza Nueva gaat u naar het noorden naar de Arabische wijk van Granada, die ook deel uitmaakt van de UNESCO-site in Granada. Na de herovering vestigde de Moorse bevolking zich in Granada en het is onmogelijk om de invloed te negeren op de architectuur van dit boeiende deel van de stad. Moslims werden uiteindelijk verdreven en hun moskeeën werden kerken. Het stratenplan is een wirwar van smalle steegjes met hoge wit geschilderde herenhuizen.

Granada Kathedraal

Dit prachtige gebouw, gebouwd op de top van de Granada Moskee in het begin van de 16e eeuw, is de op een na grootste kathedraal van Spanje. Het werd gebouwd tijdens een populaire overgang, dus de funderingen zijn gotisch, maar de belangrijkste structuren en het interieur zijn renaissance. Om de schittering van deze kathedraal op te snuiven, staat u in de hoofdkapel en kijkt u naar de gebrandschilderde ramen, beeldhouwwerken en schilderijen aan de zijkanten.

Koninklijke Kapel

Naast de kathedraal bevindt zich de rustplaats van twee van de belangrijkste leiders van Spanje. De katholieke heersers, Islabella I en Ferdinand II, zijn hier begraven en voltooiden de christelijke herovering van Spanje door de Moren aan het eind van de jaren 1400. Hun prachtige graf is gemaakt van albast en werd ontworpen door de Italiaanse beeldhouwer Domenico Fancelli. De graven van hun opvolgers, Janneke van Castilië en Filips I, bevinden zich ook in de koninklijke kapel, evenals de kleinzoon van de katholieke vorsten, Miguel da Paz, de prins van Portugal, die in zijn kindertijd stierf.

Alcaiceria

In de islamitische tijd was het de plaats van de Grand Bazaar van Granada, waar kooplieden hun zijde en kruiden prezen langs verschillende kruisende straten. Tegenwoordig is er nog maar één doorgang over die gevuld is met souvenirwinkels. Als u op zoek bent naar een geschenk dat echt Granada en Andalusië vertegenwoordigt, probeer dan Fajalauza keramiek, Moors aardewerk, met de hand geschilderd met blauwe of groene plantenmotieven.

Waarom een auto huren in Granada?

Granada heeft veel geweldige bezienswaardigheden te bieden. De beste manier om elk van de vele bezienswaardigheden te verkennen is om een auto te huren in Granada. Vertrouw niet op de dienstregeling van het openbaar vervoer en ontdek de schoonheid van Granada op uw gemak, Auto Spanje is onze autoverhuur vergelijkingssite. Ons systeem vergelijkt de prijzen van bekende autoverhuurbedrijven, zodat u als klant altijd via ons uw huurauto kunt boeken tegen een voordelige prijs. Granada’s goedkope autohuur is een van de beste manieren om u te verplaatsen, zodat u de stad en het omliggende platteland in uw eigen tempo kunt verkennen. Ons startpunt biedt u een breed scala aan auto’s – bekijk ze online en krijg het perfecte voertuig voor uw vakantie.

Rijden in Granada:

Wanneer u in het centrum van Granada rijdt, moet u er rekening mee houden dat sommige delen van de stad autovrij zijn en dat sommige afgesloten rijstroken alleen toegankelijk zijn voor bussen op bepaalde tijdstippen van de dag. Het kan soms moeilijk zijn om parkeerplaatsen op straat te vinden, vooral tijdens de toeristische piekperiodes, maar er zijn veel openbare parkeerplaatsen in de buurt van de stad.

https://www.autospanje.nl