Mathmatch
Image default
Vakantie

Hoe zorgen succesvolle mensen voor vrije tijd en wat doen ze in hun vrije tijd?

Er zijn verschillende manieren waarop succesvolle mensen voor vrije tijd zorgen in hun drukke schema.

Vroeg opstaan. De meest succesvolle mensen beginnen hun dag meestal vroeg. Velen zijn het erover eens dat het de beste tijd is om werk gedaan te krijgen. Er is nauwelijks afleiding, en voor veel mensen (waaronder wellicht ook voor jou) is de productiviteit ’s morgens vroeg meestal het hoogst.

Technologie gebruiken. Succesvolle mensen weten hoe ze overbodige ballast in hun dagelijkse routines kunnen verminderen, en een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door productiviteitsverhogende tools of apps te gebruiken.

Prioriteiten stellen in taken. Succesvolle mensen geven prioriteiten aan taken en delegeren niet-essentiële taken.

Werken op afstand. Studies tonen aan dat 66% van de professionals zegt dat hun productiviteit verbetert wanneer ze niet op kantoor zijn en 76% zegt dat er buiten kantoren minder afleiding is. Er kan worden bespaard op woon-werkverkeer als je de mogelijkheid benut om thuis te werken. Dat geld kan vervolgens worden besteed aan een vakantie of een van de andere items op de bovenstaande lijst!

Het doen van deze activiteiten betekent niet dat je succesvol zult zijn, en succesvol zijn betekent niet dat je aan deze activiteiten deelneemt. Er zijn echter elementen van deze activiteiten – ontspannen, leren en socialiseren – die deel moeten uitmaken ook van jouw leven. Leer van hen die succesvol zijn en probeer je vrije tijd zo in te richten dat hij je goed van pas komt.

Ze brengen hun vrije tijd door met netwerken

Veel netwerkevenementen vinden plaats buiten de kantooruren, in de vrije tijd. Ze omvatten weekendontbijten, borrels en bijeenkomsten na sluitingstijd voor een gesprek en meestal voor eten en drinken. Succesvolle mensen zijn bereid om buiten hun comfortzone te treden in een poging om nieuwe mensen te ontmoeten – ongeacht de professionele omstandigheden rond die inspanning. Ze zijn niet per se geïnteresseerd in het ontmoeten van mensen om een nieuwe verkoop binnen te halen of een nieuwe werknemer te vinden. In plaats daarvan vinden ze het gewoon leuk om met mensen te praten en mensen te ontmoeten, en succes volgt hen vanzelf van daaruit. Hoe groter je netwerk van contacten is, hoe meer kansen je op enig moment zult krijgen.

Een hobby zorgt voor ontspanning

Als je je alleen op het werk concentreert, lijkt dat misschien een snelle weg naar succes. Met niets anders om je heen kun je je volledig op je werk storten en in één week doen waar de meeste mensen twee weken over doen. Maar deze aanpak heeft een nare keerzijde: je raakt gestrest, je krijgt een burn-out en je kunt je vaardigheden op andere gebieden niet ontwikkelen. Het vinden en uitoefenen van een hobby daarentegen helpt je stress te verlichten, je werk in perspectief te plaatsen en vaardigheden op te bouwen die een aanvulling zijn op de vaardigheden die je op je werk gebruikt. Het is een frisse wind die je met beide benen op de grond houdt, en als het een sociale hobby is, biedt het ook mogelijkheden om te netwerken.

Vrienden en familie

Je baan is niet alles. Te veel focussen op je carrière is zelf-sabotage, hoe contra-intuïtief dat ook mag klinken. Als je succesvol wilt zijn in het leven, moet je prioriteit geven aan je persoonlijke relaties – je band met je vrienden en familieleden. Het maakt niet uit hoe graag je succesvol wilt zijn en snel de bedrijfsladder wilt beklimmen, je kunt je vrienden en familie niet verwaarlozen om dat te doen.