Mathmatch
Image default
Winkelen

Waarom moet elke bakker een mixer hebben?

Een goede mixer is in de keuken onmisbaar. Of je nu een kleine bakkerij hebt of een grote professionele keuken, de juiste mixer is de sleutel tot veel culinaire creativiteit. Of je nu cakes bakt of smul van brood vinden, je hebt een krachtige mixer nodig voor consistente resultaten.

Er zijn tal van mixers op de markt, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. In dit artikel bekijken we 5 redenen waarom elke bakker een mixer moet hebben en 3 tips hoe je de mixer zo grondig mogelijk moet schoonmaken.

Redenen waarom elke bakker een mixer nodig heeft

Mixers maken bakken gemakkelijker en maken baksels meer consistent. Hier waarom je als bakker een mixer nodig hebt:

  • Geen oververhitting – met de juiste mixer voorkom je oververhitting. Dit zorgt ervoor dat jouw deeg mals en luchtig blijft.
  • Meer consistentie – een goede mixer voorkomt luchtbellen in het deeg, waardoor jouw baksels meer consistent blijven tijdens het bakken.
  • Geen deegklonten – het deeg wordt consistent gemengd, waardoor het bakken gemakkelijker wordt en de kans op deegklonten wordt verminderd.
  • Gemakkelijk te reinigen – wanneer je het deeg goed vermengd hebt, is het eenvoudig om de mixer schoon te maken, waardoor de hygiëne in je keuken verbeterd.
  • Snel en gemakkelijk – met een mixer hoe je snel en eenvoudig jouw ingrediënten vermengen. Het vermindert de tijd die je besteed aan het klaarmaken van jouw baksels.

3 tips voor het schoonmaken van de mixer

Het is belangrijk om je mixer grondig schoon te maken om hygiëne en voedselveiligheid in je keuken te garanderen. Hier zijn 3 tips voor het schoonmaken van de mixer in je bakkerij:

  • Maak gebruik van warm water en een mild reinigingsmiddel – dit kan ervoor zorgen dat alle etensresten die zijn achtergebleven grondig worden verwijderd.
  • Maak het gaatje schoon waar de kom in wordt geplaatst – dit kan ervoor zorgen dat er geen voedselresten in de kom achterblijven.
  • Gebruik een stofzuiger om stof of kruimels op te zuigen die achterblijven na het reinigen – dit helpt om je werkruimte opgeruimd en schoon te houden.

Het is aan te raden om je mixer na elk gebruik grondig schoon te maken. Breng je mixer om de paar maanden naar een dienstverlener om te controleren of hij goed werkt.

Conclusie

Om consistente resultaten te verkrijgen bij het bakken van brood, cakes, etc., is een mixer een onmisbare keukenhulp. Met de juiste mixer help je voedselvergiftiging te voorkomen en baksels meer consistentie en smakelijkheid te geven. Vergeet daarom niet om je mixer na elk gebruik grondig schoon te maken en de mixer om de paar maanden naar een dienstverlener te brengen voor onderhoud. Test mixer om de beste mixer te kiezen voor jouw keuken.

.