Mathmatch
Image default
Winkelen

Waarom online shoppen zo in trek is

Online winkelen is niet meer weg te denken uit ons shopgedrag in de 21ste eeuw. Vanuit je luie stoel shoppen naar artikelen die je binnen no time thuis ontvangt is een zeer geliefde bezigheid van ons Nederlanders. Kleren, tuinartikelen, cadeautjes, witgoed, gezondheidsproducten, gereedschap you name it en wij kopen het online. Vaak zijn de enige wensen die wij hebben als we online shoppen, dat de prijzen interessant zijn en je niet lang hoeft te wachten dat je de bestelling ontvangt. Het gemak van online shoppen (zeker tegenwoordig) is dan ook de reden dat dit massaal gedaan wordt. Grote online platformen als Bol.com, Marktplaats, Wehkamp, CoolBlue spinnen daar garen bij. Grote winkelketens als Bijenkorf, H&M en Mediamarkt proberen dit natuurlijk niet te missen en zijn nu constant bezig om hun online webshop te promoten en onder de aandacht te brengen. Kleinere webwinkels die vaak geen fysieke winkel hebben, waren al langer gericht op het online aanbieden van hun producten. Als consument biedt dit natuurlijk de mogelijkheid om te vergelijken en te kiezen voor de best mogelijke deal.

24/7 online shoppen

Online ben je niet gebonden aan openingstijden en kun je tot laat in de nacht je bestelling plaatsen. Erg fijn, want je zal maar net s’nachts opeens denken aan een leuk cadeautje of iets wat je nodig hebt in huis. Met een paar klikken ligt het in je online winkelmandje en afhankelijk van de webshop waar je het koopt, kan je het zelfs de volgende dag al in huis hebben. Hiervoor hoef je je huis niet te verlaten (mits je niet kiest om je bestelling te laten bezorgen bij een PostNL of DHL afhaallocatie). Naast het gemak geldt in sommige gevallen ook dat discretie op prijs wordt gesteld. Zo koop je makkelijker lingerie of een sextoy, zonder dat je in een winkel in hoeft.

Ga voor de beste deal

Zeker voor algemene producten is het helemaal niet raar om eens op je gemak rond te kijken bij concurrenten die hetzelfde product aanbieden. Zo kan zomaar bij een andere webshop een artikel een stuk goedkoper zijn. Online tref je vele vergelijkingswebsites aan waar je direct meerdere aanbieders ziet. Geldt dit niet voor het artikel waar jij op zoek naar bent? Dan moet je langs de webshops van de betreffende aanbieders. Dit kan erg interessant zijn voor je portemonnee.