Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

De perfecte raamdecoratie voor jouw woning

Je raamdecoratie heeft veel invloed op de sfeer die er in huis is. Een woning zonder raamdecoratie is niet meer voor te stellen. Een saaie en kille uitstraling heeft het dan. Naast de uitstralende voordelen die raamdecoratie met zich meebrengen zijn er natuurlijk nog veel meer. In deze blog lees je over jaloezieën en gordijnen. Deze twee soorten raamdecoratie zijn goed te combineren en hebben zelf ook eindeloze kenmerken!

 

Sfeer creëren met jaloezieën

Jaloezieën zijn sfeervolle raamdecoratie die erg lang meegaan. Je kunt deze in iedere interieurstijl combineren en voegen echt wat toe in huis. Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Deze lamellen zijn weer beschikbaar in drie verschillende soorten; van hout, aluminium en van pvc. Jaloezieën zijn tijdloos en brengen veel leven in een ruimte. Door de speelse en tegelijk luxe uitstraling die ze hebben zal je interieur nooit vervelen. Jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden waardoor deze perfect aansluiten op de afmetingen van je ramen.

 

Houten jaloezieën hebben een warme, natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Deze komen vaak voor in de woonkamer en geven enorm veel rust. Houten jaloezieën worden gemaakt van bamboe of lindenhout en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel. De tweede variant zijn aluminium jaloezieën, een luxe, en chique uitstraling en zijn ideaal voor het weerhouden van fel licht. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en hierdoor erg handig voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Dit geldt ook pvc jaloezieën, deze hebben namelijk net zoals die van aluminium een vochtbestendige functie. Aan pvc jaloezieën kun je een houtnerf toevoegen, hierdoor heb je een jaloezie van pvc met de uitstraling van hout.

 

Drie verschillende gordijnen

Gordijnen zijn een van de meest voorkomende soorten raamdecoratie. In bijna iedere woning komen deze wel voor. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties waardoor je deze in elke ruimte in huis een plekje kunt geven en tot hun recht komen.

 

Verduisterende gordijnen komen vaak voor in de slaapkamer. Deze bestaan uit een dikke stof die je kamer volledig kan verduisteren. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en goede nachtrust.

Inbetween gordijnen, bestaan uit een lichtdoorlatende transparantie. Deze gordijnen zijn ideaal voor je privacy omdat je hier niet doorheen kunt kijken! Wel zorgt deze variant voldoende lichtinval. Inbetween gordijnen zie je vaak aan de straatkant, zo heb je namelijk geen last van nieuwsgierige voorbijgangers.

De derde en laatste variant zijn vitrage gordijnen, deze bestaan uit een transparante stof. Je kunt door deze stof heen kijken waardoor vitrage gordijnen niet ideaal zijn voor je privacy. Wel filteren ze het zicht en licht dat naar binnen komt. Vitrage gordijnen zorgen voor een licht, ruimtelijk en open kamer.