Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Drie dingen om je kerstboom Leiden te verzorgen

Veel mensen zijn grote fans van de Kerstboom Leiden. Als gevolg hiervan zit het bijna in ons DNA ingebakken om van tevoren te weten hoe we moeten beginnen met de voorbereidingen voor de kerstboom. Het maken van een lijst is de gemakkelijkste manier om met dit proces aan de slag te gaan. Als je een lijst hebt, wordt alles een stuk gemakkelijker te hanteren en te organiseren. Vooruit plannen voor de vakantie geeft je niet alleen de leiding, maar helpt ook om de stress en de financiële last te verminderen. Hier zijn drie dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je boom er geweldig uitziet.

Let op de stam van de kerstboom Leiden

Als je een kerstboom Leiden in huis haalt, zorg er dan voor dat de stam de aandacht en zorg krijgt die hij nodig heeft. Verwijder ongeveer 1,5 cm hout van de basis van de stam van de boom. Je kunt ook de kerstboomkwekerij vragen om dit voor je te doen. Het vers gezaagde gedeelte neemt meer water op, waardoor je boom zijn naalden en kleur langer behoudt. Na het voltooien van de incisie, dompel je de boom onmiddellijk onder in water. Doe dit zo lang als je kunt!

Zorg dat de kerstboom Leiden niet droog staat

Zorg ervoor dat je de kerstboom Leiden niet naast een open haard of een andere warmtebron plaatst, inclusief een verwarmingsrooster. Dit kan het proces van uitdroging van je boom vertragen. Een stronk die is afgesneden en is gaan drogen, kan geen water opnemen. Zorg er altijd voor dat er water in de kerstboomstandaard aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je boom de hele vakantieperiode zijn mooie uiterlijk behoudt. Tijdens de eerste paar dagen is het mogelijk dat je twee of zelfs drie keer water moet geven. De watercapaciteit van de standaard zal bepalen of je boom leeft of sterft. Het is een goed idee om te investeren in een standaard met een capaciteit van minimaal 1 liter.

Maak de kerstboom Leiden klaar met een bladblazer

Geef de kerstboom Leiden een flinke knaller met een bladblazer. Dit is belangrijk om losse naalden, vuil in de takken, en alle insecten te verwijderen die de reis hebben overleeft. Met deze handige tips kun je de levensduur van je kerstboom verlengen. Als je je boom op de juiste manier verzorgt, moet deze ongeveer vier tot zes weken vers blijven.

https://kerstboomthuisbezorgd.nl