Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je de voorkant van je huis mooier maken?

Het eerste wat visite ziet is de voorkant van je huis. Dan wil je natuurlijk wel dat de woning er aantrekkelijk uitziet om naar binnen te gaan. Dit geldt ook voor mensen die hun huis willen verkopen. De eerste indruk is waar je naar binnen komt. Naast de visite en mogelijke kopers is het ook belangrijk dat je zelf ook kan genieten van je huis. Dat je thuis komt van een lange werkdag en dan de auto parkeert en vrolijk naar de voordeur loopt. De voorkant van je huis is nu eenmaal belangrijk, maar wat kan je nu doen om het huis aantrekkelijker te maken aan de voorkant. Verder in dit artikel worden aantal opties gegeven.

De voortuin moet tip top zijn

De voorkant van je huis kan je mooier maken door de tuin tip top te laten zijn. Dit kan je doen door mooie bloemen, planten en accessoires te plaatsen. Als je niet zo’n groene vingers hebt is het misschien beter om voor een moderne en strakke look te kiezen. Dit kan je doen door de voortuin te bestraten met tegels of je kan gebruik maken van grint.

Eens in de zoveel tijd een likje verf

De voorkant van je huis blijft ook mooi als je eens in de zoveel tijd een keertje de buitenmuren van je huis laat schilderen. Dit is goed voor de uitstraling, maar ook voor de bescherming van de stenen van je huis. Door met verf de muur opnieuw te schilderen zorg je dat verkleuringen en scheuren niet meer ziet.

Verlichting bepaalt de sfeer

Om de voorkant van je huis nog wat meer aan te kleden is verlichting ook belangrijk. Zo kan je mooie verlichting plaatsen bij de voordeur, maar je kan ook lampjes in de grond van het pad plaatsen of op andere plekken in de voortuin. Overdag zal dit niet veel invloed hebben op de uitstraling van je huis, maar in de avond kan het heel mooi en luxe zijn om verlichting toe te voegen.

Een deurluifel is een mooie toevoeging

Om de voorkant van je huis nog mooier te maken kan je boven de voordeur een deurluifel plaatsen. Een deurluifel, ook wel voordeur overkapping genoemd, kan een hele mooie toevoeging zijn aan jouw huis. Je kan voor een warme en klassieke look gaan met houten luifels of je kan voor een moderne en strakke look gaan met glazen of aluminium luifels. Een overkapping zorgt er naast de uitstraling voor dat je visite droog kan staan als ze staan te wachten tot jij de deur open doet en dat jij droog je sleutels kan zoeken in je zak om de deur op te doen. Helemaal mooi zijn de deurluifels met led verlichting. Deze luifels geven een unieke en chique uitstraling van de voorkant van je huis.