Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

Een vloer van PVC, u hoort er wellicht steeds vaker over. PVC vloeren hebben de laatste jaren de markt steeds meer veroverd. Dit heeft vooral te maken met de lange levensduur. Bijkomend voordeel is dat een PVC vloer in allerlei soorten en maten te verkrijgen is. Een goede PVC vloer heeft een levensduur van tot wel 30 jaar! PVC staat voor polyvinylchloride en is dusdanig robuust en stevig dat het vrijwel niet slijt. Doordat PVC op een milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd is het tevens duurzaam en recyclebaar. Alleen maar voordelen dus.

Wat maakt PVC nu zo stevig?

PVC is opgebouwd uit minstens 3 lagen, namelijk de rug, de filmlaag en de toplaag. De kwaliteit van deze lagen maakt de kwaliteit van de PVC vloer. Wij zullen dit hieronder toelichten:

  • De rug. Net zoals bij ons lichaam is de rug erg belangrijk voor de stabiliteit van de PVC vloer. De rug bestaat uit zuiver of gerecycled PVC of een combinatie van beiden. Om de vloer te versterken komen hier ook nog één of meerdere glasvliezen. Dit allemaal om de kwaliteit te verhogen en de levensduur te verlengen.
  • De filmlaag. De filmlaag is datgene wat u te zien krijgt. Het bepaalt hoe de vloer eruit ziet. De druktechnologie bepaalt de kwaliteit. Hoe hoger deze kwaliteit is, hoe natuurgetrouwer uw vloer is.
  • De toplaag. De toplaag zorgt voor de bescherming van uw mooie PVC vloer. Logischerwijs zorgt een sterkere toplaag voor een langere gebruiksperiode. Omdat in de nieuwe, kwalitatieve vloeren een zogenaamde ‘registered embossing’ verwerkt is, kunt u daadwerkelijk het reliëf van een houten plank in uw PVC vloer zien en voelen.

Is uw interesse gewekt?

De gelaagdheid van PVC en de sterke, stevige toplaag zorgt ervoor dat u lang van uw vloer kunt genieten. Niet voor niets ziet u de PVC vloer steeds vaker in scholen, ziekenhuizen en kantoren. Door de stevigheid en betrouwbaarheid is dit dé ideale vloer, ook bij veelvuldig en intensief gebruik. Doordat een PVC vloer ook goed tegen water kan is het ook een uitstekende keuze voor uw badkamer of toilet. Dit alles maakt de PVC vloer de perfecte vloer. Heeft u na het lezen van dit artikel nog meer vragen over PVC vloeren in het algemeen of de levensduur van een PVC vloer in het bijzonder? Schroom dan niet en neem gerust en vrijblijvend contact met ons op of neem een kijkje op onze website. Wij staan u graag te woord!

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/pvc-vloeren