Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Manieren om je deur te beveiligen

Deurvergrendeling – Wie weet het niet, dit bijzondere griezelige gevoel, dat na het kijken naar een onvermijdelijk gewelddadige misdaadthriller puur psychologisch wordt opgewekt en griezelig ingeburgerd raakt? Automatisch, stiekem en vanuit onze magen, lijkt de gedachte ons om de deur weer veilig op slot te doen en elke vijf minuten bijna in paniek te kijken of de deur toch gesloten is.

 

 

 

Deurbouten, gepantserde bouten & correct beslag

Het gezond verstand wordt altijd gebruikt om de voordeur zo gesloten mogelijk te houden (hoewel niet altijd met een nachtslot) om te voorkomen dat ongenode gasten de eigen woning binnenkomen. Om de deur, meer bepaald de woning of de voordeur, op slot te doen, wordt telkens de bijbehorende sleutel gebruikt, vanuit een vaste routine. Wanneer deze afbreekt heb je maar beperkte opties. Lees hiervoor dit handige artikel over wat te doen als je sleutel afbreekt.

 

Deurgrendel voor appartementsdeur

Wie het op het gebied van veiligheid iets serieuzer wil nemen, bevestigt vaak een klassieke deurklink aan de deur, bijvoorbeeld de centrale ingangsdeur in het ingangsbereik. In het algemeen kan worden gesteld dat een dergelijke deurklink het belangrijke psychologische effect van een veel veiliger gevoel in de eigen woning aantoonbaar vergroot, omdat het garandeert dat het binnendringen van een inbreker wordt bemoeilijkt, zelfs tot aan het moment dat deze helemaal wordt gestopt. Om hier weer terug te komen op de daad van inbraak, kunt u dit tegengaan met een extra deurklink van binnenuit.

 

Een extra deurklink van binnenuit

De tweede sleutel is bijvoorbeeld helaas verwijderd van de huiseigenaar: En nu heeft de dader wellicht de mogelijkheid om zonder verdere grote inspanningen het privédomein binnen te dringen en zo een aantal criminele plannen uit te voeren. Deze inbreuk zou onvermijdelijk leiden tot psychologische schade, vanwege de ongeoorloofde toegang tot de privé-sfeer en zou anderzijds materiële schade veroorzaken, omdat er misschien iets gestolen of beschadigd is.