Mathmatch
Image default
Zakelijke dienstverlening

Non verbale communicatie bepaald hoe je overkomt op anderen

Non verbale communicatie

Hoe kom je over op anderen? Want dat wat jij denkt uit te stralen hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de ander dat ook zo ervaart. Hoe je overkomt wordt bepaald door je lichaamstaal maar ook bdoor je je kleed. Wat is je stijl van communiceren en wat is je kledingstijk? Om dit te ontrafelen zetten we een krachtige methodiek in, namenlijk de DISC methodiek.

DISC methodiek; wat meten we met een persoonlijk DISC profiel?

Een persoonlijk DISC profiel maakt haarscherp duidelijk welke voorkeuren iemand heeft in zijn of haar stijl van communiceren. Zo wordt ook duidelijk hoe iemand zijn gedrag zich verhoudt ten opzichte van de non verbale communicatie. Bij de verschillende DISC stijlen, is dit als volgt:

D-stijl Jij: Als overtuigend en zelfverzekerd. Denk aan je houding, je directe oogcontact en luide stem. De ander: Als fanatiek en zelfs als agressief. Kan daar ‘angstig’ op reageren. Dichtklappen of je uit de weggaan.

I-stijl Jij: Als vrolijk en open. Zoals je open gezichtsuitdrukking, enthousiasme en altijd een (glim)lach. De ander: Als wispelturig en zelfs als onbetrouwbaar. Kan je niet te serieus nemen. Hoop geblaat, weinig wol.

S-stijl Jij: Als vriendelijk en meegaand. Je kijkt wat weg, een rustige stem en vriendelijke gezichtsuitdrukking. De ander: Als onzeker en zelfs als angstig. Kan dan de overhand nemen. Je niet snel iets toevertrouwen.

C-stijl Jij: Als correct en verstandig. Functioneel oogcontact, nadenkend, correct en formeel. De ander: Als afstandelijk, saai. Kan dat zelfs als ‘boos’ ervaren, wanneer je ‘nadenkend kijkt’.

Een persoonlijk DISC profiel geeft jou een inkijk in je non-verbale communicatie.

Kledingstijl als onderdeel van non-verbale communicatie; uitbesteden of personal shoppen?

Iemands non verbale communicatie hangt af van zijn gedrag maar ook van hoe iemand zich kleed. Kleuren en stijl zijn hierbij van belang. Stel nu je gaat zelf kleding kopen of je besteedt het uit door personal shoppen, waar let je dan op? Welke kleuren en stijlen kies je, opdat de kleding die je draagt in lijn liggen met jouw unieke karakter? DISC geeft hier het antwoord op. Tegenwoordig kun je personal shoppen online uitbesteden. Door de personal shopper te briefen aan de hand van jouw persoonlijke DISc profiel, wordt personal shoppen online gegarendeerd een succes. Wil je meer kennis opdoen over disc? Overweeg dan eens een communicatie traing disc online.

Communicatie training DISC online; meer verdieping in DISC?

Wil weten hoe het werkt met DISC, de karakters, kledingstijlen en -kleuren en daarbij ook leren toe te passen, dan is Communicatie training DISC online volgen in deze tijden van corona een slimme zet. Naast verdieping in de materie, levert een Communicatie training DISC online voor jou op dat je bijvoorbeeld personal shopping online ook zelf kunt toepassen en zo de beste keuzes kunt maken met kleding, wat jouw non verbale communicatie ten goede komt.

Voor meer info : klikt u hier