Mathmatch
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wanneer je een arbeidsdeskundig onderzoek nodig hebt

Wanneer heb je eigenlijk een arbeidsdeskundig onderzoek nodig? Het kan best lastig zijn om een eigen zaak te runnen. Je krijgt te maken met een hele hoor HR onderdelen. In sommige gevallen kan het zijn dat dit helemaal niet jou tak van sport is. Daarom moet je je er soms goed in verdiepen. Er kunnen natuurlijk lastige dingen voorvallen op de werkvloer. Iemand is langdurig ziek, of er is iets gevoeligs gebeurt. Hoe kun je hierop reageren en wat zegt de wet hiervan? Wanneer mag je iemand ontslaan en wanneer kun je nog iets voor iemand betekenen?

Arbeidsdeskundig onderzoek en de wet

Het is zo dat je soms verplicht een arbeidsdeskundig onderzoek moet uitvoeren. Dit komt bijvoorbeeld voor als een werknemer langdurig ziek is. Je kunt dan naar de bedrijfsarts en die mag ook weer bepaalde dingen vaststellen. Sommige onderdelen zijn hierin verplicht. Toch kan je altijd een dergelijk onderzoek uit laten voeren. Adxpert is een bedrijf wat dit doet. Een voorbeeldsituatie die zich kan voordoen is het volgende. Er is iemand langdurig ziek want zijn vrouw is overleden. Dit is ontzettend erg en natuurlijk een gevoelig onderwerp. Toch pakt de één zoiets beter op dan de ander. Wat doe je als iemand hierdoor langer afwezig blijft. Je wilt natuurlijk niet de nare baas uithangen, maar je hebt de werknemer toch nodig. Daarom is het handig om een extern bedrijf in te zetten. In dit geval kunnen we Adxpert als voorbeeld nemen. Zij gaan een onderzoek doen naar de werknemer en trekken hier de conclusie uit. Hierdoor hoef je zelf niet het moeilijke werk te doen en heb je een goede basis om op te staan.

Adxpert en het onderzoek

Hoe gaan ze in z’n werk? Het is heel belangrijk dat ze lekker het onderzoek kunnen uitvoeren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een conclusie trekken naar vijf werkdagen. Ze leveren dan een rapport op en daar staan alle bevindingen in. Het is een bedrijf met veel ervaring en daarom weten ze ook goed wat ze doen. Kortom, heb je hulp nodig binnen het bedrijf? Aarzel niet om contact op te nemen met Adxpert. Zij kunnen je vast verder helpen! Bezoek nu de website.

Voor meer info : klikt u hier