Mathmatch
Image default
Alarmsysteem

Je woning beveiligen met een Ajax alarmsyteem

Een huis op een veilige manier achterlaten kan zorgen voor een veel geruster gevoel. Niemand vindt het fijn om op vakantie te gaan of ’s avonds te gaan slapen met het idee dat er zomaar iemand in de woning kan komen zonder al te veel moeite. Er zijn verschillende manieren waarop je de woning kan beveiligen tegen inbraak. Denk hierbij aan basiselementen zoals een goed slot, maar ook zeker aan aanvullende manieren zoals bijvoorbeeld een alarmsysteem. We laten je in deze tekst kennis maken met een draadloos alarmsysteem van ajax en vertellen je waarom dit een goed idee is.

Wat is een alarmsysteem?

De naam doet eigenlijk al een beetje vermoeden wat het is. Dit is namelijk een systeem met een alarm. Je kunt het systeem instaleren op een eenvoudige manier en hebt vervolgens de woning beveiligd. Daar komt bij kijken dat het installeren heel eenvoudig is. Met die reden is het voor iedereen mogelijk om het systeem in huis te installeren. Het systeem is te koop in verschillende sets. Op die manier heb je alles binnen handbereik. Denk bijvoorbeeld aan een set met een sirene bijgevoegd, maar ook verschillende bewegingsmelders en een handige afstandsbediening om alles te installeren. Ideaal wanneer je direct alles compleet wilt hebben, maar hoe werkt zo’n systeem nou eigenlijk?

Hoe werkt het draadloos alarmsysteem van ajax?

Het systeem bestaat dus uit verschillende componenten. Zo heb je bijvoorbeeld de magnetische melders. De magneet bestaat uit twee delen zodat je bijvoorbeeld de deur en het kozijn kan koppelen, maar ook een raam en het kozijn. Wordt het contact tussen deze twee magneten verbroken dan wordt er een signaal naar de hub gezonden die er voor zorgt dat het alarm afgaat. De bewegingssensoren werken op infrarood en detecteren dus bewegingen in de woning. Ook een beweging zorgt ervoor dat er een signaal wordt afgestuurd naar de hub en dat het alarm dus af zal gaan. Het systeem is draadloos en dat wil zeggen dat het werkt op internet en dat het mogelijk is om deze in te stellen via de smartphone. Ook kun je kiezen voor een toetsenbord wanneer je een handmatige manier wil hebben om het alarm in te stellen. Ook gaat er altijd een signaal naar de alarmcentrale. AL met al zijn er daarnaast nog heel veel toevoegingen waardoor je uiteindelijk het huis niet beter kan beveiligen dan door middel van alarmsystemen.

https://draadloos-alarmsysteem.com/