Mathmatch
Image default
Alarmsysteem

Lockpick sport achtergrond

De lockpick sport is een sport die nog niet heel erg oud is en die zijn oorsprong vind in de wereld van computerhackers. Aangezien computers nog maar enkele tientallen jaren oud zijn. Is zo ook de lockpick sport nog niet erg oud.

Lockpicking is een sport!

Ik noem het bewust een sport omdat lockpicking in tegenstelling tot wat vaak in de media wordt vertoont niet erg makkelijk te misbruiken is. Het is daarom eerder een sport dan een gereedschap om sloten mee te openen.

Het openen van een slot met lockpicking is lastig..

De vaardigheid is namelijk erg lastig onder de knie te krijgen. Je moet je voorstellen dat de pinnen slechts enkele milimeters groot zijn en dat er in eeen slot vaak een reeks van deze pinnen te vinden zijn. Deze moeten allemaal tegelijkertijd naar de juist positie gebracht worden. Een positie die onbekend is voor de beoefenaar van de lockpick kunde. Deze positie kan zowel omhoog of omlaag liggen en is zeer gevoelig. Een milimeter te hoog of te laag bij slechts een van de 10 pinnen en het slot gaat al niet meer open. En ik heb het leukste voor het laatste bewaard.. Dit gebeurd namelijk allemaal blind! Je kun namelijk tijdens het lockpicken niet in het slot kijken. Tenzij je daarvoor een speciaal oefenslot heb aangeschaft bij de lockpicking universiteit. Het is dus alsof je een drie dimensionale puzzel oplost terwijl je geblindoekt bent en dit allemaal op een zeer kleine schaal. Zelfs al zou je precies weten wat de juiste combinatie in hoogte is dan is het nog een zeer verfijnde handeling waar je je vingers voor moet trainen. De kleinste bewegingen hebben namelijk al veel impact in het slot.

Kundigheid van lockpicking

Het is dus werkelijk een kunde en niet een die makkelijk misbruikt kan worden. Want zelfs wanneer je de lockpick kunst beheerst dan is elk slot weer een nieuwe verassing. Elk slot is namelijk uniek, zelfs de grootste meesters kunnen er nooit zeker van zijn dat ze uberhaupt een willekeurig cilinderslot kunnen openen. Of ze daar nu een minuut of een maand de tijd voor krijgen.

Voor meer info : klikt u hier