Mathmatch
Image default
Architectuur

De masteropleiding Architectuur

Wil je kunst ontwerpen als architect en gaat jouw hart sneller kloppen van ruimtekunst? Kies dan voor de masteropleiding Architectuur, die je kennis laat maken in de wereld van architecten. Je kunt deze opleiding volgen aan de Academie van Bouwkunst, in Amsterdam. Amsterdam is overigens bij uitstek een stad waar je de meest fascinerende architectuur zult tegenkomen, dus de perfecte gelegenheid om je theorieboeken tot leven te laten komen. Uiteraard is deze opleiding niet voor iedereen geschikt. Een goede architect denkt altijd ietwat anders, drukt zijn of haar stempel en weet goed wat hij of zij wil. Als architect, kies je voor jezelf en voor je kunst. Een carrière in de architectuur is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Je kunt natuurlijk altijd de opleiding benaderen en vragen of er mogelijkheden zijn om een dagje mee te lopen of een open dag te bezoeken.

Werken naast je studie

Veel studenten willen graag een extra zakcentje én wat ervaring opdoen. Daarom is het ten zeerste aan te raden om lekker te werken naast je studie. Je zou ervoor kunnen kiezen om dit te doen bij een gerenommeerd architectenbureau bijvoorbeeld. Zoek online via termen als ‘architect Abcoude’ en ‘architect houtbouw’ om te kijken waar je terecht kunt. Dit is extra fijn als je nog helemaal niet weet wat jouw afstudeerrichting zal zijn en welk aspect in de architectuur jou het meest ligt. Het is daarnaast belangrijk om alvast een netwerkje op te bouwen en dit bereik je alleen door te werken bij architect Abcoude bijvoorbeeld. Na het afstuderen kun je je ook blijvend inzetten voor de opleiding. Doordat deze opleiding erg specifiek is, hangt er altijd een warme sfeer en kent iedereen elkaar best goed. Dit is natuurlijk totaal anders dan bij een opleiding als Rechtsgeleerdheid bijvoorbeeld, waar je met zo’n 1000 eerstejaars studenten als tonijn in blik in een studiezaal mag plaatsnemen.

Manieren om toegelaten te worden tot de opleiding

Ben je er helemaal klaar voor en wil je graag architect worden? Er zijn allerlei mogelijkheden om je toegangsticket voor deze bijzondere opleiding te verkrijgen. De meest eenvoudige manier is om toegang te krijgen na het volgen van een bachelor- of masteropleiding (uiteraard in Nederland). Deze opleiding moeten wel aansluiten op de master Architectuur. Daarnaast kun je ook toegelaten worden met een andere vooropleiding. Je dient dan wel relevante werkervaring mee te brengen én een toelatingsgesprek te hebben. Een buitenlandse bachelor- of masteropleiding zorgen vaak ook voor toegang.

 

https://basvogelpoel.nl/architect-abcoude