Mathmatch
Image default
Architectuur

Een moderne woning ontwerpen

Je wil binnenkort een huis gaan bouwen, maar je bent nog niet helemaal uit over de stijl die het moet worden. Je vindt veel dingen mooi, maar een ding is zeker. Je huis moet hoe dan ook wel modern zijn. Je houdt van de strakke lijnen en de mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Je woont liever modern dat ouderwets. Het is handig om bij je idee een architect in te schakelen, maar dat hoeft niet. Een architect heeft vaak meer zicht op de mogelijkheden en weet heel snel datgene te bereiken wat je in gedachten had. Een stijl die wel eens bij je zou kunnen passen is prefab. Een prefab woning is een relatief nieuw begrip in Nederland. Een architect is hier natuurlijk al van op de hoogte en zou je hierbij dus goed kunnen helpen. Wil je je liever eerst inlezen in een prefab woning? Lees dan even verder.

 

Prefab

Prefab is een afkorting van prefabricatie en is letterlijk vooraf gebouwd, in delen dus. De naam is een verwijzing naar de manier van bouwen. Een prefab woning is een moderne woning en komt eigenlijk in delen op het bouwterrein. Zo wordt de woning letterlijk opgebouwd. De muren van de prefab woning hebben vaak al vensters en deuren en heel af en toe zit er ook al glas in. Het is tijdbesparend, doordat het niet op de bouwplaats gebouwd hoeft te worden.

 

Voordelen

Aan een prefab woning zitten ook een aantal voordelen. Prefab is minder weergevoelig. De bouwtijd is ook korter, waardoor je huis sneller zal staan. Bovendien is prefab over het algemeen goedkoper dan een andere vorm van bouwen. De bouwkwaliteit is constant, waardoor er over het algemeen weinig fouten worden gemaakt. Prefab geeft veel vrijheid in hoe je je woning wil hebben, want er is geen sprake van een massaproductie.

 

 

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning