Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Car tracker of blackbox auto

Is het beter om een car tracker of een blackbox in de auto te monteren? Hoewel beide objecten op elkaar lijken, zit er toch een klein verschil in de functionaliteiten en het gebruik ervan. Onderstaand beschrijven we beide objecten en lichten de grootste verschillen toe.

 

Car tracker

Een car tracker is een GPS tracker die in de auto gemonteerd wordt en locaties meet via GPS. De locaties worden doorgestuurd via GPRS, waarna u de locatiegeschiedenis en actuele locatie eenvoudig via de app bekijkt. De car tracker wordt aangesloten op de voeding van de auto en op het contact. Hierdoor is het ook mogelijk om sabotage- en diefstalmeldingen te ontvangen. Stel een veiligheidszone in en u bent altijd op de hoogte als het voertuig de zone in- of uitrijdt.

 

Blackbox auto

Een blackbox in de auto is een klein kastje dat beschikt over geavanceerde software. Hiermee is de blackbox auto in staat om coördinaten om te zetten in ritten, zodat u een overzicht heeft met het start- en stopadres, gereden aantal kilometers, vertrek- en aankomsttijd en meer. De gemeten coördinaten worden dus omgezet in een sluitende rittenregistratie. De rittenregistratie kunt u gebruiken voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld het aantonen dat u jaarlijks niet meer dan 500 km privé heeft gereden om de bijtelling te voorkomen, of u gebruikt de rittenregistratie om de zakelijke kilometers in de privéauto te declareren.

Grootste verschil

Het grootste verschil tussen een car tracker en blackbox is dus de mogelijkheid om ritten te registreren. Dit heeft te maken met de software die staat op de car tracker of blackbox. Gaat u een rittenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst, dan zit er bij de blackbox ook een Keurmerk RitRegistratieSystemen, zodat u weet dat de blackbox voldoet aan alle eisen die de Belastingdienst stelt voor het bijhouden van een sluitende rittenregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/