Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Circuits die we weinig hebben gezien

Circuits komen en gaan in de Formule 1. Het kan zo zijn doordat ze toch niet geschikt zijn of omdat niemand er echt plezier had om naar te kijken of te rijden. Er zijn een aantal circuits die we maar weinig hebben gezien. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Ain-Diab

Deze naam zegt niemand waarschijnlijk iets. Maar dit circuits was van de Grand Prix van Marokko in 1958. Deze werd gewonnen door Stirling Moss.

AVUS

Op dit stratencircuit werd maar één keer gereden en dat was in 1959 die werd gewonnen door Tony Brooks.

Bugatti circuit

Dit circuit wat nabij Le Mans ligt is maar één keer gebruikt in de Formule 1 in 1967. Tegenwoordig worden er races gehouden van de MotoGP en World Series by Renault.

Donington Park

Dit circuit gelegen in Groot-Brittannië is maar één keer gebruikt en dat was in 1993 als de GP van Europa. Het plan was om hier vaker te rijden, maar het circuit had hoge schulden en zo werd er voor Silverstone gekozen.

Fair Park Circuit

Dit stratencircuit gelegen in Dallas werd maar één keer gebruikt voor de Grand Prix van Dallas. Het wegdek was zo slecht dat het na de race niet meer werd gebruikt.

Monsanto Park

Dit stratencircuit in de Portugese hoofdstad Lissabon werd maar één keer gebruikt en dat was in 1959.

Pescara Circuit

Dit is één van de langste races in de geschiedenis van de Formule 1. Het was namelijk een baan van 26 kilometer die dwars door dorpen in de omgeving liep. De enige race vond plaats in 1957.

Riverside International Raceway

Eén van de vele races die in Amerika is gereden. Dit circuit werd alleen in 1960 gebruikt. Door de ligging in het diepe woestijnlandschap konden de bochten moeilijk gemarkeerd worden.

Sebring International Raceway

Dit circuit in Florida werd in 1959 gebruikt voor maar één keer door de hoge kosten die er waren. Voordat er geraced werd, was dit een trainingsbasis voor de Amerikaanse luchtmacht.

Zeltweg Luchthaven Circuit

Net als de Sebring Raceway vond deze race in 1964 plaats op een luchthaven, maar in tegenstelling tot Sebring wordt deze luchthaven nog wel gebruikt als militaire basis.

 

Dit zijn maar een paar circuits die één keer voorbij zijn gekomen. Er zijn nog een flink aantal andere circuits die weinig zijn gebruikt.


Wil je niks missen van nieuws rondom de Formule 1? Kijk dan op GPToday.net voor allee nieuwtjes.