Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Een vervangende Volvo Laadkabel nodig?

Duurzaamheid en duurzaam bezig zijn, zijn kreten die tegenwoordig veel gebruikt worden. We willen met zijn allen graag iets doen voor een beter milieu. We zeggen niet voor niets, een beter milieu begint bij jezelf.

Misschien heeft u bijvoorbeeld al wel zonnepanelen op uw huis laten plaatsen. Dat is een mooi voorbeeld van duurzaam bezig zijn. U wekt daarmee uw eigen elektrische energie op.

Wat we met zijn allen ook graag willen is het verminderen van het verbruik van benzine, diesel en gas. Deze brandstoffen worden natuurlijk gebruikt in vele transportmiddelen. Deze transportmiddelen kunnen zijn auto’s, vrachtwagens, landbouwvoertuigen, scooters, brommers en bussen.

Gelukkig kunnen vele van de hierboven genoemde transportmiddelen tegenwoordig al op elektriciteit rijden. Vooral de elektrische personenwagen is zeer populair. Maar ook bijna alle streekbussen in Nederland rijden momenteel al op elektriciteit.

Elektrische auto’s

Zoals hierboven al genoemd zijn de elektrische auto’s momenteel erg populair. Ook bij de zakelijke rijder die een auto heeft van de zaak op leasebasis. De bijtelling is namelijk gunstiger voor u bij een elektrische auto ten opzichte van een diesel auto.

Maar als u als particulier een elektrische auto wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van subsidies.
Als u een elektrische auto bij huis heeft, dan heeft u natuurlijk ook een laadpunt en een laadkabel. Komt u op het punt dat de laadkabel aan vervanging toe is, dan dient u een andere aan te schaffen.

Vervangende laadkabel voor uw elektrische auto

Als u een nieuwe Volvo laadkabel gaat aanschaffen, dient u op een aantal zaken te letten zodat u de juiste variant aan schaft. Er is namelijk niet een universele kabel die voor alle auto’s geschikt is.

Ten eerste is het merk van belang. Er zit namelijk veel verschil in de aansluiting en het type accu per auto. In het voorbeeld hieronder houden we even een Volvo aan.

Het merk auto weet u uiteraard wel. De volgende stap is het bepalen van het model van het desbetreffende merk. Want ook per merk auto zijn er nog een aantal verschillende kabels mogelijk. Dit heeft te maken met de capaciteit van de accu. In een kleinere elektrische auto ligt een kleinere accu dan in een grote variant van dat merk. Hoe zwaarder de auto, hoe meer gewicht er verplaatst moet worden en hoe meer capaciteit de accu dus moet hebben om het geheel aan te kunnen drijven.

De verdere opdeling van de elektrische laadkabels gaat met name om de fase aanduiding. Er zijn in grote lijnen type 1 kabels en type 2 kabels. Beide type kabels worden weer verder onder verdeeld in 16A en 32A varianten.

Hulp bij kiezen juiste kabel

Met bovengenoemde keuzes begrijpen we dat u wellicht graag wat advies zou krijgen over welke kabel u moet hebben. Kijkt u maar eens op www.accu-machine.nl en ervaart u ons brede assortiment.

https://www.accu-machine.nl/laadkabels/laadkabel-voor-volvo/