Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe een kapotte sleutel uit de deur te krijgen: wat te doen als uw sleutel in het slot blijft steken

Kapotte sleutel zit vast in je slot? Heb je ooit dat gevoel van hartverscheurend gevoel gehad toen je je sleutel in je deur steekt, ‘m draait en vervolgens afbreekt?  Helaas gebeurt dit van tijd tot tijd en vaak wanneer je het het minst verwacht, maar je moet niet in paniek raken. Er zijn 9 eenvoudige manieren om de kapotte sleutel uit het slot te verwijderen met behulp van verschillende gereedschappen en gewone huishoudelijke artikelen zonder ooit een slotenmaker te moeten bellen. Slotenmaker Rotterdam is echter altijd beschikbaar om u te helpen met eventuele problemen met uw sloten of sleutels.

De methode die voor u het beste werkt, is afhankelijk van het type slot dat u gebruikt, hoe ver uw sleutel in het slot zit, wat u bij de hand heeft en hoeveel tijd u moet besteden aan het onttrekken van uw sleutels .

Een ding dat uw taak aanzienlijk vereenvoudigt, ongeacht welke benadering u besluit te nemen, is spuitsmeermiddel (zoals WD-40). Welk merk u ook al hebt, het zou de kunst moeten zijn, hoewel grafiet of een andere vorm van droog glijmiddel minder snel het slot zal opslingeren. Breng het direct aan rond het gedeelte van de sleutel dat in het slot zit om gemakkelijker te kunnen uitschuiven.

Een ander handig hulpmiddel om te hebben is een tang met een neustang. Als je in staat bent om de sleutel ver genoeg uit het slot te werken om het goed vast te houden, kun je het einde pakken en het de rest van de weg naar buiten trekken met de tang. Als er al een restant van de sleutel uitsteekt wanneer deze breekt, kunt u deze mogelijk met de tang verwijderen en de tijd en energie van het gebruik van een van de volgende methoden opgeven.

De eerste reactie van veel mensen is om te proberen de resterende helft van de sleutel te gebruiken in combinatie met de gebroken helft om te proberen het slot te openen, zelfs nadat de sleutel is verbroken. DOE DIT NIET. Hoe verder u het gebroken stuk in het slot duwt, hoe moeilijker het zal zijn om het te verwijderen, en sommige methoden werken mogelijk helemaal niet als de sleutel te diep in het slot zit.

Hoewel je de resterende helft van de sleutel niet nodig hebt om de deur te openen, wil je je er wel aan houden. Zodra je de andere helft hebt geëxtraheerd, kun je de twee stukken naar een slotenmaker of lokale ijzerhandel brengen om een ​​nieuwe sleutel te laten maken.

Vergeet ten slotte niet dat elk scenario enigszins anders is en dit is geen exacte wetenschap. U kunt vergelijkbare methoden met verschillende hulpmiddelen gebruiken op basis van wat voor u beschikbaar is, en u moet waarschijnlijk proberen om erachter te komen wat het beste werkt in uw specifieke situatie.

 

3 Methoden voor het verwijderen van een kapotte sleutel die in een slot zit

  • Key Extractor Tool
  • Tik op het slot
  • Mini zaagblad 

1. Professionele Extractor Tool voor afgebroken sleutels
Sleutels breken vaker dan je zou denken, en er is eigenlijk een specifieke tool gemaakt om kapotte sleutels uit sloten te halen. De meeste mensen hebben waarschijnlijk geen van deze rondhangen, maar nu is het tijd om het te gebruiken als je dat doet, maar ze kunnen worden gekocht voor slechts een paar euro online of bij geselecteerde hardware-winkels (bel vooruit om jezelf te redden van de reis in als ze de tool niet dragen). 

Om de afzuigkap te gebruiken, schuift u hem in de spiebaan langs het gedeelte van de sleutel dat in het slot grijpt, ook bitting genoemd. Zodra de afzuigkap op zijn plaats zit, draait u deze iets en trekt u aan. Het doel is om de kleine haak aan het uiteinde van het gereedschap te gebruiken om de tanden van de sleutel te vangen. Misschien moet je het een paar keer proberen voordat het los komt, maar met een beetje doorzettingsvermogen zou je je sleutel in een mum van tijd moeten hebben. 

2. Tik op het slot
In sommige situaties heb je misschien helemaal geen extra gereedschap nodig. Als uw sleutel in een hangslot of een slot met een afneembare cilinder breekt, kunt u de sleutel vaak met niets dan uw eigen kracht en een beetje hulp van de zwaartekracht naar buiten schuiven. De toevoeging van smeermiddel helpt echter nog steeds het proces te versnellen. 

Het enige dat u hoeft te doen, is uw slot stevig vasthouden en krachtig tegen de rand van een hard oppervlak drukken, waarbij u zeker bent dat u het sleutelgat niet bedekt. Met een beetje moeite moet de sleutel uit het slot schuiven, ten minste genoeg om het uiteinde met uw tang of vingers vast te pakken en het de rest van de weg naar buiten te trekken. 

3. Sleutel verwijderen met een kleine decoupeerzaag of mini-metaalzaagblad
Heb je geen tijd om een ​​professionele kapotte extractor te zoeken? Geen zorgen – u kunt uw eigen maken. 

Hardware-winkels bevatten mogelijk niet veel slotenmakersgereedschap, maar ze hebben wel een brede selectie van verschillende ijzerzaagmachines of puzzels die net zo goed kunnen werken om uw kapotte sleutel te verwijderen. Omdat ze de neiging hebben om in pakketten te komen die meerdere bladen bevatten, wilt u misschien uw garage of gereedschapskist controleren om te zien of u er al een paar bij de hand hebt.

Voor meer info : klikt u hier