Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom zou je een auto leasen?

Heeft u een andere auto nodig? Bedenk dan of u een auto wilt kopen of kiest voor auto leasen. Steeds meer mensen kiezen voor auto leasen. Voor een vast bedrag per maand, rijd u in een gloednieuwe auto. U hoeft geen grote investering te doen, waardoor u uw spaargeld aan andere zaken uit kunt geven. Als u van plan bent om uw nieuwe auto te financieren met een lening, is auto leasen nog interessanter. 

Voordat u uw beslissing maakt, vertellen wij u graag meer over de voordelen van auto leasen. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor het kopen of leasen van een auto.

Geen spaargeld of lening nodig

Een groot voordeel van leasen, is dat u geen groot bedrag in hoeft te brengen. De rente op een lening is doorgaans hoog. Ook moet u een gedeelte van de prijs van tevoren betalen. Bij een auto van €30.000 of meer moet u dan al duizenden euro’s inleggen. Om een auto te leasen is er geen aanbetaling of grote investering nodig. Voor een vast all-in bedrag per maand rijd u in een gloednieuwe auto. U hebt een zeer grote keuze uit automerken en modellen, waardoor u zo goed als altijd wel een geschikte auto vindt om te leasen. In het maandbedrag zit het onderhoud, de verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp verwerkt. U betaalt alleen nog maar de brandstof en eventuele boetes. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.

Geen vervelende verrassingen

Wanneer u ervoor kiest om een auto te leasen, zijn alle onderhoudskosten in het maandbedrag verwerkt. U betaalt dus niet extra voor periodiek onderhoud of eventuele reparatiekosten. Voor schade bent u verzekerd. Veel mensen met een kleiner budget kozen voorheen voor een occasion. Met een tweedehands auto loopt u echter het risico op veel onverwachte kosten. Met een lease auto kunt u uw eigen risico zelf bepalen en loopt u geen ander financieel risico.

Gloednieuwe auto met de nieuwste functies

Uw private lease contract loopt een paar jaar. Hierdoor rijdt u iedere keer weer in een nieuwe auto die is voorzien van de meest moderne functies. Door te kiezen voor auto leasen heeft u altijd een stijlvolle, nieuwe auto voorzien van features als Lane Assist en Adaptieve Cruise Control. Op deze extra’s bezuinig je al snel als je zelf een auto moet kopen. Als jij graag de laatste technologie gebruikt en altijd interesse hebt in het meest hoogwaardige en geavanceerde model, is een auto leasen de juiste keuze voor jou.

Contract zelf samenstellen

In het contract heeft u verschillende keuzes. Zo kunt u kiezen voor een kort contract met de duur van een jaar of juist een wat langer contract. Hoeveel kilometers verwacht u te rijden? Een contract met weinig kilometers kost doorgaans minder dan een contract voor iemand die veel rijdt. Zo heeft u de kosten zelf in de hand. Mensen overschatten al snel hoeveel ze op jaarbasis rijden. De gemiddelde Nederlander rijdt 13.000 kilometer per jaar, dus dit is een goede graadmeter om in uw achterhoofd te houden.