Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Wat gebeurt er met mijn bedrijfswagen na de leaseperiode?

bedrijfswagen leasen en bedrijfsauto leasen 

Een bedrijfswagen leasen doe je meestal voor een periode van enkele jaren. Daarna breng je de auto terug naar het leasebedrijf en kun je eventueel een nieuwe bedrijfswagen uitzoeken voor de volgende vier tot zes jaar. Maar wat gebeurt er dan met je oude bedrijfswagen? Deze is nog lang niet aan zijn economische levensduur want een bedrijfsauto gaat vaak vele jaren mee. Natuurlijk is het jouw zorg niet wat er met die auto gebeurt, maar sommige mensen vragen het zich toch af.

Veel bedrijfswagens worden verkocht op de tweedehands markt

De meeste leaseauto’s die terugkomen na de leaseperiode, en dat geldt ook voor bedrijfswagens, worden aangeboden op de tweedehands markt. Je vindt ze bij grote handelaren in tweedehands auto’s of op websites waar tweedehands auto’s worden aangeboden. Niet iedereen staat te springen om een auto te kopen die van een leasemaatschappij komt, want veel mensen denken dat hier niet zuinig mee is omgesprongen. Want och, het is een leaseauto, hij is niet van mij dus ik hoef er niet zuinig op te zijn, is wat vaak wordt gedacht dat de eigenaren denken. Maar dit is natuurlijk lang niet altijd zo. Er zijn genoeg eigenaren van een bedrijfswagen die wordt geleased die er wel degelijk zuinig op zijn. De auto is immers het visitekaartje van het bedrijf en dus is het geen goede reclame om met een auto met deuken en krassen rond te rijden.

Kan ik een voormalige leaseauto als bedrijfsauto met een gerust hart kopen?

Wanneer een bedrijfsauto die uit de lease komt te koop wordt aangeboden wordt deze uiteraard eerst grondig nagekeken. Als het nodig is worden onderdelen vervangen zodat de auto er weer vele jaren tegen kan. Als je zo’n auto koopt hoef je niet bang te zijn dat je snel met pech langs de weg komt te staan. De auto is pas enkele jaren oud en dus kunnen veel onderdelen nog lang genoeg mee. Je bent met een voormalige leaseauto vaak beter af dan met een auto die in eigendom is geweest bij een particulier of bedrijf

Voor meer info : klikt u hier