Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is 'Boat Mode' en hoe schadelijk is het voor Tesla Model 3's?

Als je een Tesla Model 3 bezit, heb je misschien gehoord van iets dat “bootmodus” heet Maar wat is het? En nog belangrijker, is het schadelijk voor uw voertuig? Laten we het eens nader bekijken.

Wat is ´Boatmode´?

In de afgelopen jaren is Tesla bekend geworden om zijn innovatieve functies, en de Model 3 is daarop geen uitzondering. Iets wat overigens geen officiële functie is. Het is algemeen bekend dat de verbrandingsmotor niet goed tegen water kan. Bij overstromingen en hoogstaand water op de weg kan je auto daarom stil komen te vallen. Nu zou je zeggen dat elektriciteit en water ook niet goed samen gaan. Toch blijkt de Tesla Model 3 opvallend goed tegen water te kunnen. Sinds de vele overstromingen over de hele wereld duiken er steeds meer beelden op social media over auto´s van Tesla die prima door het water hee kunnen rijden.

Is ‘Boat Mode’ schadelijk voor Tesla Model 3’s?

De Tesla Model 3 is een van de populairste elektrische voertuigen op de markt, en met reden. Hij is niet alleen stijlvol en efficiënt, maar zit ook vol met functies die hem perfect maken voor het rijden in allerlei weersomstandigheden. Een van de beste dingen aan de Model 3 is dat hij wordt geleverd met een aantal waterdichte onderdelen, wat betekent dat hij zelfs de ergste overstromingen aankan. De banden zijn speciaal ontworpen om grip te hebben op natte wegen, en de afgedichte koplampen helpen het water buiten te houden. Bovendien is het accupakket verzegeld en beschermd tegen waterschade, waardoor de Model 3 een van de meest betrouwbare auto’s is in gebieden met veel overstromingen.

Zorg er daarnaast ook voor dat de laadkabel die je voor het opladen van je Tesla Model 3 gebruikt waterdichte stekkers heeft. De laadkabel Tesla Model 3 moet een type 2 stekker hebben, zorg dat je er eentje gebruikt gecertificeerd met verzilverde contacten. Alleen laadkabels van hoge kwaliteit gaan niet kapot in natte en koude omstandigheden. 

‘Bootmodus’ is een functie waarmee Tesla Model 3-eigenaren hun auto als boot kunnen gebruiken. Hoewel we nog niet weten of de boatmodeschadelijk is voor de auto’s, raden we aan deze op eigen risico te gebruiken totdat we meer informatie hebben.