Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is rittenregistratie?

Het maakt niet uit of u in een auto van de zaak of een privéauto rijdt, het bijhouden van een rittenregistratie is altijd nuttig. Maar wat is rittenregistratie nou eigenlijk? En wat moet er allemaal bijgehouden worden in een rittenregistratie, en wanneer en hoeveel bijtelling wordt er gerekend? U vindt het antwoord op uw vragen hieronder.

 

Definitie rittenregistratie

Rittenregistratie houdt in dat alle ritten die u met de auto maakt geregistreerd worden. Dat kan zijn omdat u een auto van de zaak heeft en geen bijtelling wilt betalen, maar ook om de zakelijke kilometers die u in een privéauto rijdt te declareren.

 

Waar moet een rittenregistratie aan voldoen?

In een rittenregistratie moeten de volgende gegevens geregistreerd worden:

  • Het merk van de auto
  • Het type van de auto
  • Het kenteken van de auto
  • De periode waarin u de auto tot uw beschikking hebt
  • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, aard van de rit (privé of zakelijk), de privé-omrijkilometers (dit geldt als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt).

 

Hoe houd ik een rittenregistratie bij?

U heeft de keuze om zelf met de hand een rittenregistratie bij te houden, waarbij u bovenstaande gegevens per rit noteert. Aangezien dit veel tijd kost en een hoge mate van discipline, is het ook mogelijk om de rittenregistratie te automatiseren met behulp van een rittenregistratiesysteem. Met een rittenregistratiesysteem in het voertuig worden alle ritten automatisch bijgehouden en u kunt de registratie bekijken via een online account of app.

 

Bijtelling voorkomen

Met een rittenregistratiesysteem bespaart u een hoop tijd bij het registreren van de ritten. Rijdt u een auto van de zaak, dan bespaart u met een rittenregistratie ook nog eens heel veel geld. U kunt namelijk aantonen dat u jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé met het voertuig rijdt en hoeft daarom geen bijtelling te betalen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor rittenregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/