Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

Een tussenjaar nemen

Een tussenjaar nemen is vaak niet vanzelfsprekend. We zijn immers opgegroeid in een samenleving waar school, opleiding en werken centraal staat. Toch kan een tussenjaar waardevol zijn. Zo kun je in een tussenjaar je batterij opladen, jezelf ontdekken, volwassener worden en ervaringen opdoen. Er zijn zoveel mogelijkheden tijdens een tussenjaar dat je niet weet waar je aan moet beginnen. In deze blog worden dan ook alle opties besproken.

 

Werken

Een van de meest voorkomende dingen die je kunt doen tijdens een tussenjaar is werken. Van werken in de supermarkt bij jou in het dorp of het worden  van een au pair in het buitenland. Studeren is niet gratis en daarom is het fijn om tijdens je tussenjaar flink wat geld te verdienen en sparen voor tijdens je studie. Daarnaast kan werken in het buitenland ook leiden tot inspiratie voor een toekomstige stageplek voor als je weer gaat studeren.

 

Leren

Dat je niet naar school gaat wil niet meteen zeggen dat je een jaar lang niet hoeft of kan leren. Zo zijn er genoeg korte opleidingen en cursussen die je zou kunnen gebruiken in de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een talencursus. Ook zou je een tussenjaar kunnen nemen om naar een high school of college kunnen gaan, dit is handig als voorproefje voor je studie maar ook goed voor je talenkennis. En dan hebben we het nog niet over de ervaring zelf gehad.

 

Reizen

Wanneer jij weg wilt uit je eigen omgeving en de behoefte hebt om meer van de wereld te zien is reizen tijdens je tussenjaar een mooie kans. Zo kun je gaan backpacken door een werelddeel of gaan werken op verschillende plekken. dit is niet alleen goed voor je eigen ontwikkeling en zelfstandigheid maar je leert ook andere mensen en culturen kennen. Een mooie belevenis die je nooit zult gaan vergeten.

Kortom: er zijn veel verschillende mogelijkheden die jij kunt doen tijdens een tussenjaar. Dingen waarvan je zult gaan groeien, leren en geld verdienen. Er is tenslotte veel meer dan alleen leren en naar school gaan.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/een-rondreis-tijdens-een-tussenjaar/