Mathmatch
Image default
Horeca

Hulp bij corona claims

Heeft u een eigen bedrijf en ben jij in de afgelopen tijd benadeeld door de overheidsmaatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus? Dan is het volkomen begrijpelijk dat u klaar bent met afwachten en een claim wilt indienen. Met u zijn er vele anderen. Het aantal corona claims die worden ingediend loopt dan ook hard op, meldt onder andere verzekeraar Aegon.

Hardst getroffen

Van alle sectoren zijn vooral de horeca en het nachtleven het hardst getroffen. Door maatregelen zoals de vastgestelde sluitingstijd en 1,5 meter afstand, heeft eigenlijk elke zaak in deze sector het zwaar. In de afgelopen twee jaar zijn dan ook veel zaken failliet gegaan. Van al het aantal claims in Nederland, komen de meeste uit de horeca.

Steunpakketten

De Rijksoverheid biedt steunpakketten aan, maar deze hebben veel haken en ogen. En ondanks dat er in de loop van deze twee jaar er een tal van uitbreidingen zijn bijgekomen, komen genoeg ondernemers nog steeds niet in aanmerking. Het gaat om meer dan 100.000 bedrijven. Zo kan het gaan om een onderneming die begin 2020 is gestart en daarom geen omzet kan laten zien van 2019. Natuurlijk is het niet mogelijk om iedere situatie individueel te bekijken wanneer het om zoveel bedrijven gaat. Toch schiet het systeem overduidelijk te kort en moet er iets veranderen, want veel ondernemers hebben een grote schuld opgebouwd en zijn bang dat hier niet hierbij ophoudt.

Claim indienen

Valt u ook buiten de boot en voelt u zich gedupeerd? Dan heeft u al het recht om een corona claim in te dienen. Weet u niet hoe dit moet en heeft u hulp nodig? Dan staat ook in Eindhoven altijd een advocaat voor u klaar om u hierbij te helpen. U hoeft het namelijk niet zomaar allemaal te accepteren!

https://openlegal.nl/corona-claims/