Mathmatch
Image default
Horeca

Meten is weten; met een Thermapen kom je verder

Om te weten of een stuk vlees of vis voldoende gegaard is, wordt er vaak enkel naar de bereidingstijd gekeken. Er zijn echter heel wat factoren die de garingstijd beïnvloeden, zoals de dikte van het vlees en de temperatuur van uw grill, oven of pan. De enige manier om zeker te weten wanneer uw vis of vlees gaar is, is door de kerntemperatuur voortdurend te meten. De juiste kerntemperatuur zorgt namelijk voor een optimaal bereid stukje vis of vlees. Bovendien garandeert u zo ook dat alle bacteriën onschadelijk gemaakt zijn en is de kans op een gevaarlijke voedselinfectie dan ook zo goed als onbestaande.

Eenvoudig te gebruiken

De voedselthermometers van Thermapen zijn handige kerntemperatuurmeters die de exacte temperatuur van het voedsel weergeven. Om de temperatuur van het vlees te meten, steekt u de pin van de thermometer in het dikste gedeelte. Het is belangrijk dat u voldoende afstand van het bot houdt. De botten worden namelijk sneller warm, waardoor de thermometer een hogere temperatuur aangeeft. Verder moet u er ook op letten dat u de thermometer in het vlees steekt en niet in het vet. Vet isoleert de warmte, waardoor er een lagere temperatuur weergegeven wordt.

Een ruim assortiment aan kerntemperatuurmeters

Bij Thermapen beschikken we over diverse professionele vleesthermometers. Onze thermometers kunnen zowel in een huiselijke als in een professionele omgeving gebruikt worden. Al de voedselthermometers voldoen namelijk aan de HACCP voorschriften. Temperatuurbeheersing is één van de belangrijkste pijlers binnen deze richtlijnen en de Thermapen kan dan ook perfect als horeca thermometer gebruikt worden.
De voedselthermometers van Thermapen worden wereldwijd door professionele chefs gebruikt. De Thermapen ONE, het allernieuwste model, geeft de temperatuur al na één enkele seconde weer. Deze revolutionaire thermometer beschikt verder ook over afwasbare en hygiënische behuizing die de groei van bacteriën tegengaat. Tenslotte beschikt de Thermapen ONE over een handige bewegingsgevoelige modus die de thermometer automatisch uitschakelt wanneer u hem niet gebruikt. De Thermapen ONE wordt dan ook niet voor niets als de beste kerntemperatuurmeter op de markt beschouwd.

Meet de kerntemperatuur vanop afstand

Naast de standaard modellen hebben we bij Thermapen verder ook kerntemperatuurmeters ontworpen die vanop afstand bediend kunnen worden. Zo beschikken we bijvoorbeeld over infrarood en bluetooth thermometers. De Infrarood modellen meten de temperatuur van een product zonder het aan te raken. De lens van de thermometer vangt de infrarode straling van het object op en baseert de temperatuur hierop. De bluetooth thermometer zorgt ervoor dat u de temperatuur van het gerecht vanop afstand kan volgen. U verbindt deze draadloze thermometer met een app op uw smartphone of tablet en u ontvangt een signaal wanneer de gewenste temperatuur bereikt is.

Geniet van overheerlijke maaltijden met een vleesthermometer van Thermapen

Thermapen is een expert in voedselthermometers en dat is ook aan ons uitgebreid assortiment te merken. We beschikken namelijk over diverse kerntemperatuurmeters die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden, gaande van horeca en oven modellen tot vlees- en zelfs babyvoeding thermometers. Elk product is bovendien van een uitstekende kwaliteit en geeft de temperatuur steeds snel en correct weer. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op www.thermapen.nl en kies een gepaste kerntemperatuurmeter uit.

https://www.thermapen.nl/