Mathmatch
Image default
Marketing

5 voordelen van Doelbewust inhuren als jouw online marketing bureau

Als je je afvraagt wat de voordelen zijn van het inschakelen van online marketing bij Doelbewust, is het belangrijk om jezelf eerst een paar vragen te stellen. Zijn zaken als SEO, pay-per-click of conversie optimalisatie zinvol voor jou?

1. Online marketing bij Doelbewust helpt je bedrijf online uit te breiden

Als de pandemie ondernemers één ding heeft geleerd, dan is het wel dat bedrijven zonder online marketing bij Doelbewust, kunnen worstelen of achterop raken. Zo simpel is dat. Maar als je bedrijf tot nu toe vooral offline is geweest, zal het opbouwen van je online aanwezigheid een grote tijdinvestering vooraf vergen. Misschien moet je een website bouwen en lanceren, advertenties op sociale media plaatsen, nieuwsbrieven naar je abonnees sturen en ga zo maar door. Een online marketingbureau kan al dit drukke werk van je overnemen, zodat je je kunt richten op waar je goed in bent.

2. Een online marketingbureau brengt je meer klanten

Als je in je eentje aan pay-per-click advertising doet op platformen als Facebook, Google of Instagram, hoef je alleen te betalen voor de advertentieruimte. Maar met een online marketingbureau betaal je hen ook om je advertenties er beter uit te laten zien en meer potentiële klanten te bereiken.

Je zou kunnen denken dat dit een kostenpost is, maar het is eigenlijk een investering. Als je een marketingbureau inhuurt, dan zal het hele marketingteam zorgen dat je advertenties break-even of zelfs een positief rendement op de advertentie-uitgaven genereren.

3. Het inhuren van een online marketingbureau laat je concentreren op wat je het beste kan

Je bent een expert in jouw branche, maar niet in online marketing. En als je denkt dat je dat gewoon erbij kunt doen, bedenk dan dit. Om ergens goed in te worden, moeten je nieuwe dingen proberen en herhaaldelijk toepassen wat je hebt geleerd. Heb je echt de drive en snelheid om alle theorie te leren, experimenten uit te voeren en alle beschikbare geavanceerde tools uit te proberen? Wanneer maak je daar tijd voor naast het runnen van jouw bedrijf? Dit is de reden waarom je een marketingbureau moet inhuren. Zij weten al hoe ze de beste resultaten voor jouw bedrijf kunnen behalen.

4. Marketingbureaus hebben toegang tot middelen die jij misschien niet hebt

Wanneer je nog in de beginfase zit en je bedrijf probeert te laten groeien, heb je misschien niet het budget om een fulltime online marketeer in te huren, maar je kunt je misschien wel een online marketingbureau veroorloven. Natuurlijk kost het je geld, maar veel mensen beseffen niet hoeveel ze kunnen besparen door niet te hoeven betalen voor alle middelen waartoe bureaus toegang hebben.

Zoals:

  • Tools voor inhoudelijk onderzoek
  • Concurrent intelligentie trackers
  • SEO optimalisatoren
  • Grammatica/plagiaat checkers
  • Automatisering tools
  • Educatieve cursussen
  • Website ontwikkelingstools, technologie en plug-ins

Al deze hulpmiddelen hebben maandelijkse abonnementsprijzen of grote eenmalige kosten. Dit betekent niet dat je zelf geen marketingcampagnes kunt opzetten. Maar het betekent wel dat je er veel langer over zult doen, en het je meer geld zal kosten voordat je hetzelfde niveau hebt bereikt.

5. De geruststelling dat alles wordt afgehandeld door professionals

Als je alles zelf doet, kun je overwerkt raken en het inhuren van een fulltime werknemer kost meer dan het inhuren van een bureau. Zelfs als je een onervaren medewerker inhuurt, moet je deze nog opleiden, wat ook veel geld kost. Maar wanneer je een online marketingbureau inhuurt, hoef je je geen zorgen te maken over het werven van het juiste talent, omdat bureaus al een aantal zeer bekwame spelers in dienst hebben. Dit bespaart je zowel tijd als geld, dat je weer kunt investeren in het opschalen van uw marketinginspanningen.