Mathmatch
Image default
Marketing

Drie simpele tips voor betere SEO

Drie simpele tips voor betere SEO

Je hebt het vast wel eens opgezocht. SEO… Je wilt beter gevonden worden met je website, maar waar begin je als je met SEO aan de slag gaat. SEO is in feite een verzamelterm van verschillende activiteiten die de posities van je website verbeteren. SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Tip 1: Focus je op een zoekwoord, maar wees niet te spammy

Je moet echt schrijven over een bepaald onderwerp. Daarbij is het belangrijk om zorgvuldig je woorden uit te kiezen. Een SEO specialist doet dit standaard. De woorden die je gebruikt moeten gaan over het onderwerp en het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden, maar net iets regelmatiger gebruikt worden dan de rest. Alleen niet te vaak. Gebruik je het zoekwoord te vaak, dan krijg je een hoge spam-score en dat zal Google niet belonen met mooie posities.

Tip 2: Wees relevant naar je websitebezoeker

Het draait bij Google allemaal om relevantie. Google wil haar bezoekers zo goed mogelijk helpen door relevante websites te tonen op een bepaald zoekwoord. Is jouw website of webpagina dan niet gelinkt aan het zoekwoord, dan is de kans groot dat je niet wordt getoond. Het is dus belangrijk dat je bij het schrijven goed nadenkt over het onderwerp. Met name over wat de eindgebruiker graag wilt lezen als zij jouw website bezoeken. SEO bureaus zijn hier erg goed in, want zij schrijven de content voor verschillende ondernemingen.

Tip 3: Zorg dat de basis van je website goed staat

De vraag is dan: “Wat is de basis?”. Wij verstaan onder basis, de meta title, meta description, alt tags, headlines etc. Dit zijn vaak de belangrijke gegevens van een Google. Google leest namelijk eerst deze gegevens en dan pas de rest. Belangrijk dus als je snel duidelijk wil maken waar een bepaalde pagina over gaat. Ons advies is daarom ook om dit niet achteraf te doen, maar meteen in het ontwikkeltraject. Je wilt immers niet dat Google eerst denk dat de pagina over iets heel anders gaat.

 

https://onlinemeersucces.nl/seo-specialist/