Mathmatch
Image default
Marketing

Hoe kan je zoekmachine marketing combineren met een Marketingmix?

Als bezig bent met je online marketing, dan kunnen we wel stellen dat zoekmachine marketing voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel is van hun online marketingstrategie! Waarom deze zo belangrijk is en hoe je zoekmachine marketing kan combineren in een marketingmix lees je in dit artikel! 

Wat is zoekmachine marketing?

Voor degene die de term zoekmachine marketing niet kennen; dit is het zorgen dat je door jouw potentiele klanten gevonden wordt in google. Dit kan zowel door het adverteren op Google (SEA/Google ads) als door het optimaliseren van je website!

Waarom is zoekmachine marketing voor de meeste bedrijven heel interessant?

“Dichter bij mond tot mond reclame kom je eigenlijk niet” dit is een uitspraak die ik heel vaak doe en met een goede reden! Denk maar eens na hoe jij je eigen oriënteert om een nieuwe aankoop te doen of een dienst af te nemen. Je vraagt het of aan een bekende of je vraagt het aan Google. Dat betekent dat als je iets opzoekt op Google, dat je dit product of de dienst nodig hebt. Kom je dan ook nog op de site van een bedrijf dat perfect aansluit bij jouw wensen, dan is er een grote kans dat je contact op neemt.

Hoe kan je zoekmachine marketing laten aansluiten bij je marketingmix?

Als je met je bedrijf op meerdere kanalen inzet en ze laat aansluiten op elkaar; dan spreken we van een online marketingmix. Je kan met zoekmachine marketing inspelen op zowel seizoensgebonden producten als diensten die het hele jaar door afgenomen worden. Je kan namelijk voor de langere termijn inzetten met SEO en voor de seizoen producten of tijdelijke acties inzetten met SEA. Door hiermee te spelen maak je maximaal gebruik van de tools die je aangereikt worden! Daarnaast kan je dit bijvoorbeeld ook met social media doen!

https://allinone-media.nl/