Mathmatch
Image default
Relatie

Hoe voorkom ik dating fraude?

Inmiddels zal bij de meeste mensen wel bekend zijn dat er een hoop criminelen actief zijn op het internet. Naast de bekende email fraude door middel van spam mailtjes of marktplaats oplichtingen. Worden er ook mensen opgelicht via datingsites. Meestal probeert de oplichter zoveel mogelijk geld af te troggelen van de andere partij. Dit doet hij door eerst het vertrouwen te winnen. Waarschijnlijk is hij of zij heel erg geïnteresseerd in jou en heb je veel overeenkomende interesses. In werkelijkheid is deze persoon een ander iemand en gebruikt een valse profielfoto en naam. Soms kan een crimineel maanden lang een persoon aan het lijntje houden. Vaak gaat dit gepaard met zeer uiteenlopende smoezen. Een fysieke afspraak zou daarom nooit mogelijk zijn of op het laatste moment steeds worden afgezegd. Vaak vraagt de datingoplichter het slachtoffer om geld over te maken voor bijvoorbeeld een ziek kind of vliegreis. De oplichter probeert hierbij het slachtoffer emotioneel te chanteren. Wanneer iemand jou dus om geld mocht vragen via een datingsite of op wat voor manier dan ook. Wees dan zeer gealarmeerd. Ook al denk je de andere persoon zo goed te kennen. Waarschijnlijk is dit dus niet zo!

 

Afrika

Vaak komen deze criminelen uit buitenlandse landen. Voornamelijk Afrikanen die actief zijn op Nederlandse en Belgische datingsites staan bekend als internet fraudeurs. In Afrika is een hele industrie ontstaan die er enkel is gericht om rijke West-Europeanen op te lichten. Iedereen kent waarschijnlijk wel de spam mailtjes die met regelmaat worden verzonden. Hieronder staan vaak dingen zoals dat je een grote erfenis krijgt of een zakelijk voorstel. Gelukkig trappen hier niet meer veel mensen in.

 

Gebruik je gezonde verstand

Wellicht is het een open deur die we hier intrappen. Maar het belangrijkste advies blijft toch wel dat je zelf alert blijft en je gezonde verstand gebruikt. Veel oplichting slachtoffers kunnen zich achteraf wel voor de kop slaan hoe naïef ze zijn geweest. Zorg ervoor dat jij niet het volgende slachtoffer wordt van online datingfraude!

 

Voor meer info : klikt u hier