Mathmatch
Image default
Sport

Steppen is voor iedereen, ook voor volwassenen

Steppen is voor iedereen, ook voor volwassenen

Steppen is allang niet meer iets wat enkel bedoeld is voor kinderen. Steppen voor volwassenen is helemaal in vandaag de dag. Er zijn een aantal redenen waarom jij dit ook zou moeten overwegen. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom steppen ook zeker een volwassenen activiteit is.

Het bijkomend voordeel, je kunt het niet verleren. Dus wanneer je na het lezen van dit artikel overtuigd bent, dan kun jij ook heel makkelijk aan de slag met deze activiteit.

Het is een gezonde bezigheid

Het is wellicht een van de belangrijkste overwegingen waarom mensen dit gaan doen. Het is een ontzettend gezonde bezigheid. Je traint niet enkel je beenspieren, maar ook je core- en buikspieren door het feit dat jij jezelf in evenwicht houdt tijdens het steppen.

Daarnaast train je ook de conditie en ben je ook bezig met het verbranden van calorieën. Daarnaast is het als sport voor de hardloper een uitstekende bezigheid naast het hardlopen. Je zorgt voor minder belasting op de knieën en je gebruikt je spieren op een andere manier als bij het hardlopen. Lees hier meer over waarom steppen zo gezond is.

Prima voor woon-werkverkeer

Steppen is ideaal voor een volwassene in het woon-werkverkeer. Wanneer je dicht bij je werk woont dan kun je volledig op de step richting het werk, maar ook wanneer je verder weg naar je werk moet dan is het ook de moeite waard om de step mee te nemen. Je kunt de auto bijvoorbeeld twee kilometer verderop parkeren, en dan de laatste twee kilometer afleggen op de step. Zo heb je nog een lekkere korte work-out voordat je op het werk arriveert. Daarnaast kun je zelf het tempo bepalen, afgezien van het feit of je op tijd bent of niet.

Soms neem je de bus naar het werk en kom je uit bij een bushalte die net iets te ver weg zit om te lopen. Nog een keer een extra bus nemen kost onnodig veel tijd. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om niet met het openbaar vervoer te reizen. Steeds meer mensen willen milieubewuster reizen, dan is steppen de ideale oplossing.

Makkelijk, veilig en leuk!

Tot slot, je hebt te maken met een leuke en veilige manier om jezelf van A naar B te krijgen. Het kan zelfs als onderdeel gelden van de dagelijkse routine, maar je kunt het ook simpelweg enkel als sport doen, wellicht in het weekend. Tijdens de lunchpauze kun je ook eens de step pakken in plaats van enkel een blokje om te gaan. Wanneer je een fan bent van een avondwandeling, dan kun je ook eens de step nemen. Dat is niet enkel fijn voor de variatie, je kunt ook sneller op nieuwe plekken komen die lopend moeilijker te bereiken zijn.

https://www.stepsonline.nl/