Mathmatch
Image default
Sport

Tenniselleboog: Symptomen, diagnose en chiropractische interventies

Een tenniselleboog, medisch bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening die pijn veroorzaakt in de buitenkant van de elleboog en onderarm. Deze aandoening, vaak geassocieerd met repetitieve bewegingen, kan aanzienlijke ongemakken veroorzaken. Bij RMC Nootdorp richten we ons op het diagnosticeren en behandelen van tenniselleboog door middel van effectieve chiropractische interventies.

Symptomen van een Tenniselleboog 

De typische symptomen van een tenniselleboog omvatten:

  • Pijn of branderigheid aan de buitenkant van de elleboog
  • Verzwakte grijpkracht
  • Pijn die verergert bij het uitvoeren van activiteiten zoals het optillen van voorwerpen, schrijven of het draaien van een deurklink

Diagnose van Tenniselleboog

Een nauwkeurige diagnose is essentieel voor een effectieve behandeling. Bij RMC Nootdorp gebruiken we een combinatie van lichamelijk onderzoek en, indien nodig, beeldvormend onderzoek om de aanwezigheid en ernst van een tenniselleboog vast te stellen. Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt er specifiek gekeken naar pijnlijke punten, zwelling en beperkingen in de bewegingsvrijheid.

Chiropractische Interventies bij Tenniselleboog

Bij RMC Nootdorp benaderen we de behandeling van een tenniselleboog met een reeks chiropractische technieken, waaronder:

  • Manuele Therapie: Deze behandeling omvat het manipuleren van de elleboog en de omliggende gewrichten om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen.
  • Spiertechnieken: Het toepassen van specifieke technieken gericht op het verminderen van spierspanning en het bevorderen van herstel.
  • Advies over Houding en Ergonomie: Het verstrekken van advies over hoe activiteiten en werkplekken aan te passen om de belasting van de elleboog te verminderen.

Preventie en Zelfzorg

Naast chiropractische behandelingen bieden we bij RMC Nootdorp ook advies over zelfzorg en preventieve maatregelen om herhaling van de klachten te voorkomen. Dit omvat aanbevelingen voor rek- en versterkingsoefeningen en advies over ergonomische aanpassingen in het dagelijks leven.

Een tenniselleboog kan een hinderlijke aandoening zijn, maar met de juiste diagnose en behandeling kan het goed worden beheerd. Bij RMC Nootdorp zijn we toegewijd aan het bieden van effectieve chiropractische zorg om u te helpen snel weer pijnvrij te bewegen. Als u symptomen van een tenniselleboog ervaart, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen voor een consultatie.