Mathmatch
Image default
Telefonie

Hoe laad je zo snel mogelijk je smartphone op?

De smartphone moet ook opgeladen worden. Maar hoe doe je dit zo snel mogelijk? Er zijn een aantal tips die je kunt proberen om de smartphone weer snel op de 100% te krijgen. Werkt dit niet, dan is het de hoogste tijd om je telefoon oplaad connector te vervangen

Een goede USB-kabel.

De USB-kabel heeft een grote invloed voor het snel opladen van je smartphone. Aangezien niet elke kabel van hetzelfde kwaliteit is zit er daadwerkelijk verschil in. Per kabel verschilt het hoeveel stroom er van de adapter naar jouw smartphone gaat. De meegeleverde kabel bij aankoop van je smartphone is vaak beter dan een uit de winkel.

Wanneer je een nieuwe kabel wilt zoek er dan een uit die een ferrietkern bezit. Een ferrietkern is een magneet die zich om de kabel bevindt en de stroom transmissie beter doet verlopen. Een kabel met een ferrietkern laad beter op dan een gewone standaard oplader.

De juiste adapter

Apple levert een krachtigere adapter bij een iPad dan bij een iPhone. Zo is er een verschil tussen deze 2 adapters, de adapter van een iPad levert 12 watt en de adapter van iPhone levert 5 watt. Er zit dus een groot verschil tussen deze 2 laders. De iPad lader heeft maar liefst 2,4 keer meer vermogen om op te laden. Zo zie je dus dat er tussen adapters ook een groot verschil zit.

Zet de smartphone tijdens het opladen uit

Op deze manier van opladen gebruikt de smartphone geen energie. Dit zorgt er dus ook voor dat de smartphone sneller is opgeladen dan dat hij aanstaat. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld plotseling weg moet en de smartphone nog niet hebt opgeladen, dan is de batterij veel voller dan wanneer de smartphone aan staat.

Gebruik je de functies en apps niet? Zet ze uit

Schakel de apps en functies uit als je ze niet gebruikt. Dit versnelt het opladen en laat de batterij langer vol. De functies zoals Bluetooth, gps, NFC of mobiel internet gebruik je niet voortdurend. Schakel deze dan ook alleen in wanneer je dit gebruikt.

Helderheid

Wanneer de helderheid hoog staat wordt er veel energie van de batterij vereist. Als je bereikbaar wilt zijn tijdens het opladen is de smartphone uitzetten niet een verstandig plan. Wat wel handig is, is om de helderheid van het scherm laag te zetten tijdens het gebruik en opladen. Als je helderheid van de smartphone laag is tijdens het gebruik gaat de smartphone ook minder snel leeg.

Als uw batterij niet goed meer werkt kunt u uiteraard altijd terecht bij www.gsmreparatiecentrum.nl

 

Voor meer info : klikt u hier