Mathmatch
Image default
Toerisme

Compact reizen als je een weekend weg gaat

Een weekendje weg gaan is een fijne manier om er even tussenuit te gaan met je partner, kleinkinderen, of met vriendinnen of vrienden. Je bent voor een aantal dagen in een totaal andere wereld en stapt even uit de sleur van het dagelijks leven. Je maakt nieuwe dingen mee die je energie geven of je rust juist even lekker helemaal uit. Als je voor een korte periode weg gaat, wil je niet te veel spullen meenemen. Maar je wilt natuurlijk ook niet dat je spullen beschadigd raken. Het is bijvoorbeeld wel aan te raden om een laptoptas mee te nemen als je een laptop of een tabblad gaat meenemen om wat informatie op te zoeken over je bestemming.

Reizen met het vliegtuig

Ga je met het vliegtuig? Boek dan een Schiphol taxi. Als je met het vliegtuig reist neem je vaak alleen handbagage mee, vooral als het maar een weekendje is. Houd er rekening mee dat er regels zijn verbonden aan het formaat en het gewicht van de bagage waarmee je reist. Deze zijn vaak streng, en als je bagage hier niet aan voldoet moet je je bagage vaak alsnog inchecken. Soms tegen een hoge vergoeding! Mocht jouw bagage aan de lichtere kant zijn, kies dan eerder voor een weekendtas dan voor een trolleykoffer. Een weekendtas is namelijk vaak lichter dan een koffer. Bekijk voordat je je bagage inpakt ook altijd de regels met betrekking tot de hoeveelheid vloeibare producten die je in je handbagage mag meenemen en hoe deze verpakt dienen te worden. Als je dit niet doet zit er soms niets anders op dan je vloeibare producten zoals zeep, shampoo of olijfolie af te geven. Dat is natuurlijk erg zonde!

Maak een planning

Als je van te voren al weet wat je tijdens je weekendje weg gaat doen kan je hier je kledingkeuze op aanpassen. Natuurlijk moet er tijdens je trip ook ruimte zijn voor spontaniteit, maar als je bijvoorbeeld weet dat je tijdens je weekendje weg één keer uit eten zal gaan, hoef je geen twintig chique outfits en vijf paar nette schoenen mee te nemen. Maar als je bijvoorbeeld op wandelvakantie gaat, is het wel handig om voldoende schone sokken mee te nemen. Je sokken kunnen tijdens het wandelen misschien nat worden.

Houd rekening met het weer

Als je in de zomer op vakantie gaat, dan ga je er wellicht automatisch vanuit dat het op de plek van bestemming warm en zonnig is. Toch kan dit zomaar opeens anders zijn, en dan heb je niet de juiste kleding bij je. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat jij iemand bent die voor de zekerheid altijd een aantal zaken standaard meeneemt die veel ruimte in beslag nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paraplu, een regenjas en een paar extra schoenen of twee. Als je van te voren al weet hoe het weer zal zijn, kom je er bijvoorbeeld achter dat een paar teenslippers ook voldoende is. Je kunt die twee paar extra schoenen echt wel thuis laten. Dus, ben je van plan om lekker op vakantie te gaan voor je 30 jarige huwelijk, of een uitje met de kleinkinderen? Let dan op de bovenstaande tips om zo goed mogelijk voorbereid te zijn!