Mathmatch
Image default
Toerisme

In de Ooijpolder overnachten wat voor jou?

Een weekendje weg vindt iedereen leuk. Je bent even weg van je vertrouwde omgeving en bevindt je in een totaal nieuwe. Het fijne aan een weekendje weg is dat je lekker tot rust kunt komen tussen de drukte van het dagelijks leven door. In de omgeving van Nijmegen zijn er talloze hotels, B&B’s of hostels waar je kunt overnachten. Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te verblijven. Echter zit je dan wel midden in de drukte van deze grote stad. Houd je wat meer van rust en stilte, dan is in de groepsaccommodatie nijmegen wellicht meer geschikt voor je.

 

Prachtig natuurgebied

De Ooijpolder is een natuurgebied in de gemeenten Nijmegen en Berg en Dal. Het gedeelte Ooijse Schependom ligt in Nijmegen. In de Ooijpolder kun je erg mooi wandelen, fietsen, of op andere manieren van de natuur genieten. De polder kenmerkt zich door een landschap met allerlei kleine dorpen en boerderijen. Er lopen negen verschillende wandelroutes, van drie tot tien kilometer lang. Wil je liever zelf het gebied ontdekken? Dan kun je natuurlijk ook je eigen wandelroute creëren!

 

Dieren

Naast genieten van de natuur, kun je tijdens je wandeling in de Ooijpolder op een aantal verschillende dieren stuiten. Je vindt er onder andere wilde paarden, runderen, grote ganzen en bevers. Afhankelijk van de stand van het water en de drukte kun je deze dieren van dichtbij bekijken. In de Ooijpolder overnachten is dus ideaal voor als je van wandelen houdt!