Mathmatch
Image default
Toerisme

Ravda. Bulgarije

Een kleine, heel mooie stad. Volgens de volkstelling hebben in totaal 2.750 mensen de status van “dorp” .. Maar wat een .. Modern comfortabel Zwarte Zee mini-resort .. Alles is compact. Handig. Knap..

De ligging is van bijzondere waarde .. Langs de kust, aan zee, tussen de beroemde Nessebar en Pomorie. Met een vlotte overgang van de ene stad naar de andere. Zo is er een kruispunt waar de straat aan de ene kant nog Ravda is en aan de overkant Nessebar.

Stranden, en er zijn er twee in Ravda – Zuid en Centraal – verrukken vakantiegangers met hun zachte zandstranden. In dit quarantainejaar is het begin van het toeristenseizoen in Bulgarije uitgesteld tot 1 juli.

De eigenaren van hotels, cafés en restaurants gebruikten deze tijd op hun eigen manier .. Massale renovatie van gevels, reparaties, uitbreidingen .. Nieuwe ontwerpoplossingen .. Ingebruikname van nieuwe mooie huizen, hotels, complexen.

Het stadsbestuur heeft de stranden uitgerust in overeenstemming met alle regels van de nieuwe sanitaire normen. Reddingswerkers strikt op een bepaalde afstand langs de gehele lengte van de kust.

Laatst las ik in de nieuwsfeed dat de Bulgaarse resorts zogenaamd “uitsterven” .. Het is allemaal niet waar .. Natuurlijk niet, dat er nergens een appel kan vallen (meestal wel). Maar niemand gaat zo dood.

Ten eerste zijn er veel van hun Bulgaarse toeristen die vroeger op vakantie waren in Griekenland, Roemenië, Turkije, Cyprus, en nu liever ontspannen in het land.

Dertig jaar geleden was Ravda beroemd om zijn kinderresorts. Tegenwoordig is het een moderne en mooie stad met veel bezienswaardigheden, een eigen waterpark. Grote supermarkten – “Lidl” en “Masterhouse” zijn op loopafstand. Iets verder langs de snelweg is de Jeannette supermarkt.

Op het centrale plein van het dorp staat een stadskantoor en een oude kerk uit 1884. Het werd in 1998 gerestaureerd en is nu operationeel.

De busdienst Burgas-Ravda-Nessebar-Sunny Beach wordt het hele jaar door georganiseerd.

De klimatologische omstandigheden, de nabijheid van Ravda tot de luchthaven (30 km), het gemak en het comfort van lokale hotels maken Ravda steeds populairder bij toeristen. Kom en jij .. Ik raad aan ..

goedkope vakantie oktober

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html