Mathmatch
Image default
Verbouwen

Kosten steiger huren

De kosten van een steiger huren

Dan komt de vraag: wat zijn de kosten steiger huren precies? Een steiger huren, dat is natuurlijk super handig als je bezig bent met een bouwproject, waarbij je sterk de hoogte in moet. Een steiger is dan de perfecte oplossing voor al je hoogte problemen waar je tegenaan gaat lopen. Dat is een lastige, want dat heeft met verschillende factoren te maken. Je kan een hogere of lagere steiger halen, maar hoe hoger hoe betere kwaliteit je nodig hebt. Heb je een beschutte steiger, of juist eentje die helemaal open is, want dat is natuurlijk handig voor in de zomer. Om de uiteindelijk prijs te berekenen heb je deze factoren nodig en een beetje kennis over bouw en, je raad hem al, steiger. Dit heeft namelijk allemaal invloed op de uiteindelijke prijs.

Steigers kopen met de buren

Steeds meer mensen besluiten samen met hun buren om steigers te kopen. Eigenlijk is het niet zo’n slecht idee. Het is immers vaak nodig om schoonmaak- en schoonmaakwerkzaamheden op hoogte uit te voeren. Er zijn nog steeds veel mensen die meteen het dak op gaan omdat er niet genoeg trappen zijn. Dit is erg gevaarlijk, maar uit statistieken van het afgelopen jaar blijkt dat vallen van hoogte nog steeds de meest voorkomende ongevallen op het werk en thuis zijn. Dit kan echter eenvoudig worden voorkomen met de juiste beveiligingsmaatregelen.

De steiger is een veilige plek

De steiger is een zeer veilige optie en is officieel verplicht vanaf een hoogte van 2,50 meter. Als je elk jaar een steiger gebruikt, is het zonde om elke keer voor een korte periode een steiger te huren, zeker als je de kosten van de buren erbij optelt. Je kunt de jaarlijkse kosten van het huren van een auto besparen, wat je uiteindelijk geld bespaart. Steigers kopen doe je niet elke week. Daarom is het belangrijk om vooraf verschillende soorten steigers te onderzoeken om te weten waar u op moet letten bij de aankoop. In dit artikel worden de verschillende soorten steigers beschreven.